tirsdag 9. april 2019

Halsbrann oppkast

Fornøyde brukere har fått hjelp! Hvis du ofte er plaget av halsbrann og sure oppstøt. Når surt mageinnhold kommer opp i munn og svelg, gir det halsbrann og sure oppstøt. Hva er halsbrann og sure oppstøt? Det kan også føles som smerter bak brystbeinet.


Er tilfellene av sure oppstøt eller halsbrann hyppige, eller symptomene svært sjenerende, bør man kontakte lege.

Halsbrann - hva skyldes det? Legen vil vurdere om det er behov for ytterligere undersøkelser som f. Hvordan behandler legen refluks av magesyre, sure oppstøt, halsbrann , og spiserørskatarr? For å fordøye maten vi spiser trenger vi magesyre.


Det som skjer ved halsbrann er at man får en betennelse i nedre del av slimhinnen. Med syreplager menes halsbrann eller brystbrann og sure oppstøt. I denne sammenheng er det syre fra magesekken som strømmer feil vei og kommer opp i spiserøret.


Hvis halsbrann og sure oppstøt går utover daglige gjøremål. Dersom du har smerter i magen, avføringsforandringer, blodig oppkast , vekttap eller problemer med å svelge.

Takk for spørsmålet! I brevet ditt skriver du om ubehag ”midt på, litt oppe på magen”. Du er også plaget med kvalme og halsbrann.


Under dette punktet på magen befinner magesekken og nedre del av spiserøret seg. Det er ikke uvanlig å være kvalm, og kvalme er noe alle opplever fra tid til annen. Kvalme er ubehagelig, men normalt ikke farlig. Men heldigvis er det mye du kan gjøre for å unngå sure oppstøt i hverdagen. Les tips, råd og behandlinger mot sure oppstøt ( halsbrann ) her.


Komplikasjoner kan oppstå med betent spiserør, prognosen avhenger av alvorlighetsgraden. Ved mild halsbrann er plagene ofte kortvarige, og syrenøytraliserende midler sammen med livsstilsendringer kan være nok for å behandle det. Har svart eller blodblandet avføring eller oppkast som ligner kaffegrut. Har halsbrann og mageplager for første gang, og er over år.


Tar et reseptbelagt legemiddel som kan gi halsbrann. Gis ved samtidig halsbrann , sure oppstøt eller hoste. Kan også gis som diagnostisk forsøk. Behandlingseffekten evalueres ved kontroll hos fastlegen etter uke.


Ranitidin (Ranitidin, Zantac) tablett eller brusetablett 3mg om kvelden, alternativt 1mg morgen og kveld. Antacidum (Titralac, Novaluzid). Omgangssyke er svært smittsomt, og smitter ved kontakt med tarmbakterier eller ved dråpesmitte.

Oppkast varer sjelden mer enn to dager, men slappheten kan vare lenger. Symptomene er kvalme, oppkast , diaré og ofte feber og slapphet. Den viktigste behandlingen er å få i seg rikelig med væske. Ved kaffegrutlignende mørk oppkast bør lege også kontaktes.


Dette kan være et tegn på blødning i magen eller spiserøret. Eldre barn har en tendens til å ha flere reflukssymptomer som halsbrann , svelgeproblemer og vond smak i munnen. Det kan være mange årsaker til disse symptomene, og barnet bør utredes av lege.


Kan tyde på ileus, men også obstipasjon. Observasjon utenfor sykehus? Ved fredelig klinikk og få funn kan pasienten observeres hjemme, på legevakten eller i kommunal øyeblikkelig hjelp døgnenhet.


Dersom sure oppstøt og halsbrann er fremtredende, har du mest sannsynlig gastroøsofageal reflukssykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg