tirsdag 16. april 2019

Nyrer symptomer

I tidlige stadier av sviktende nyrefunksjon er pasienten uten symptomer eller plager. En slik tilstand kan ta år før nyrefunksjonen er blitt så dårlig at det oppstår symptomer. På det tidspunkt kan det gjenstå bare en minimal nyrefunksjon og skadene i nyrene er uopprettelige. Nyresygdom kan udvikle sig over længere tid uden symptomer , indtil der kun er minimal nyrefunktion tilbage. Nyrerne udfører rigtig mange funktioner, og derfor kan nyresygdom påvirke kroppen på mange måder, og symptomerne varierer meget.


Symptomer på kronisk nyresvikt.

Det er derfor ikke uvanlig at kronisk nyresykdom kan utvikle seg uten symptomer i lang tid før bare minimal nyrefunksjon er igjen hvis man ikke vet at det finnes et problem. Steiner dannes i urinveiene på grunn av at stoffer som skilles ut i urinen overskrider sin maksimale løselighet, og felles ut som harde partikler, som etterhvert blir større ansamlinger - steiner, som kan sette seg fast i urinveiene, enten i nyren , urinlederne eller i blæren. Her kan du lære mer om smerter i nyrene, samt tilhørende symptomer , årsak og ulike diagnoser. Nyresmerter bør alltid tas på alvor. Mennesker har to nyrer.


Ved akutt nyrebetennelse kan du ha smerter i området bak i ryggen der nyrene sitter. Ofte har du også forhøyet blodtrykk og hevelser , særlig i bena eller omkring øynene. Ved primær nyrebetennelse er symptomene ofte få, og oppdages ofte først når nyrefunksjonen er så dårlig at symptomene preges av nyresvikt.

Hvis svulsten ikke har spredd seg utenfor nyren , vil operasjon være aktuelt. Ved radikal nefrektomi fjernes hele nyren , og i noen tilfeller også binyren. Det kan også være aktuelt å fjerne lymfeknuter ved nyren og langs nyrens blodkar. Du kan godt leve med en nyre fordi den andre friske nyren kan dekke kroppens behov. Informasjonen på helsenorge.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Nyrekreft utvikler seg vanligvis langsomt, og gir sjelden symptomer i tidlig stadium når svulsten er liten. Nyresykdommer av vidt forskjellig art kan gi akutt eller kronisk nyresvikt.


Hyppige årsaker er sirkulasjonssvikt ved blodforgiftning, nyrebetennelse, åreforkalkning i nyren , langvarig blodtrykksforhøyelse, nyrebekkenbetennelse, cyster i nyren og diabetes. Mange symptomer , som for eksempel tretthet og kvalme, kan også være forårsaket av andre forhold. Dette kan gjøre kronisk nyresykdom vanskelig å diagnostisere.


Hvis legen mistenker at du kan ha nyreskader, vil han teste blod og urin for tegn på skade, og for å se hvor godt nyrene filtrerer ut avfallsstoffer. Nyrer og urinveier kan være utgangspunkt for en rekke sykdomstilstander. Forskjellige typer infeksjoner står for den største andelen av sykdomstilfellene, og av disse er urinveisinfeksjon (blærekatarr) den hyppigste.


Svulsten utvikler seg vanligvis langsomt og kan være uten symptomer og ikke kjennbar til langt ut i sykdomsforløpet. Den kan bli svært stor før den gir symptomer. Det er først når svulsten vokser inn i nyrekalkene og nyrebekken at den gir blod i urinen.

Nyrestein er noe av det mest smertefulle man kan oppleve. Les om symptomer , diagnosering, årsak og behandling av nyrestein her. Få kunnskap om hvordan du kan fjerne nyresten naturlig og uten smerte.


Den høyre nyren er noe mindre og ligger litt lavere enn den venstre (på grunn av leveren). Nyrenes hovedoppgave er å holde kroppens indre miljø, homeostasen, stabilt. De vanligste symptomer ved nyresvikt er en konsentrert og mørk urin, høyt blodtrykk og hevelser i bein og armer.


Ved nyresvikt er ikke nyrene lenger i stand til å skille ut væske og avfallsstoffer like effektivt som tidligere. Blod i urinen er det mest almindelige tegn på kræft i nyren , men ses langt fra i alle tilfælde. Nyrene er organet i kroppen som danner urin.


Smerter i lænden og vægttab kan også være tegn på nyrekræft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg