mandag 15. april 2019

Hellstrøms kjøttpudding

Vi gir deg tips til ulike kjøttpuddingretter. Vellkommen til MatPrat. Oppskriften passer til en stor brødform med kjøttpudding. Kjør kjøttdeigen seig med saltet.


Bruk en kjøkkenmaskin, eller rør for hånd. Bland inn krydder, potetmel, egg, løk, purre og persille. Rør inn potetmel og krydder i kjøttdeigen. Ha i litt og litt melk av gangen, mens du rører godt. Ha massen i en brødform.


Sett den i en dyp langpanne og fyll på vann til det dekker ca. Hjemmelaget kjøttpudding er norsk tradisjonsmat, og er et godt middagstips for barn. Varier med sauser og annet tilbehør. Stek i en forvarmet ovn på 1˙C i ca.


Ha over tomatsausen, og stek videre i minutter. Server med potetmos og grønne erter, eller bruk skiver av kjøttpudding til en sandwich. Jeg valgte italiensk vri på min, så den ble fylt med pesto, basilikum, hvitløk, soltørkede tomater, oliven og toppet med balsamicokrem. Server sammen med en fløte saus eller kålstuing og gode poteter. For meg skal en kjøttpudding være saftig, god myk konsistens og en deilig skorpe.


I tillegg skal den skal være godt krydret. Den gode gamle kjøttpuddingen er lettere og mindre krevende å lage enn kjøttkaker. Det er enkelt å like retten.


Til hverdagsmiddagene er det ofte prinsippet man tager det man haver som gjelder. Og takket være matvarekjedenes tilsynelatende endeløse prisdumping på kjøttdeig, er det nettopp denne ingrediensen man ofte ender opp med å kokkulere middagen utifra. Forvarm ovnen til 1grader. Skrell løken og kjør den i en kjøkkenmaskin.


Kål- og kjøttpudding En go gammeldags kålpudding slik bestemor lagde den. Trykk på stjernene for å gi din vurdering. Smelt smør, og bland med mel. Kjøttpudding : Rør salt godt inn i karbonadedeigen til deigen blir seig.


Tilsett vann, kalvefon fløte og soya. La sausen småkoke i ca. Smak sausen til med sennep, gelé, salt og pepper. Les også: Matklypa du vil elske. Kokebøker som får meg til å føle meg dum.


Selvsagt finnes det kokebøker på markedet som er så enkle at selv en komplett tomsing kan klare å følge dem, men der er jo ofte problemet at maten er dørgende kjedelig. Hellstrøms kjøttboller i tomatsaus. Jeg har ikke noe behov for en inn med teskje-forklaring på hvordan man lager kjøttpudding.


Norges muligens trøtteste. Lager du kjøttpudding har du både middag og pålegg. Mais, rød og grønn paprika setter farge og smak på kjøttpuddingen. Det fins ikke noe bedre enn mors kjøttkaker.


Barna vil elske den. Kanskje bortsett fra kjøttkakene du lager selv! Kjøttkaker i brun saus kan fint lages til middag på en helt vanlig hverdag, og det er slett ikke så tidkrevende som mange tror.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg