onsdag 24. april 2019

Økedager mme

Det kommer imidlertid stadige økedager fordi barnet vokser og legger på seg mye de første månedene. Måten dere foreldre merker dette på, er som regel at barnet krever hyppigere måltider eller større mengde mme til hvert måltid. Det kan oppstå litt sårhet da, men du kan forebygge med salve etter hver amming, slik at du ikke blir så sår.


Ikke alle opplever økedager og det er heller ikke noe system i når de kommer. Har de som får mme økedager ? To netter på rad nå har han grene 2-timer etter forrige målti og vil ha mer mat.

Begynte og gi mer mat og nå har jeg verdens herligste gutt, griner ikke i det hele tatt. Lillemann på mnd har vanligvis spist ca to ganger fra han la seg på kvelden til det er morgen. Men siden fredag har han våknet ca annenhver time hele natten for å spise. Han spiser forsovidt godt på dagen. Legg inn økedager Dette er det som må til for at man skal produsere melk til babyen sin.


Mange opplever fra tid til annen at de har mindre melk og trenger råd for å øke produksjonen. Det kan være mange ulike årsaker til at man opplever at det blir mindre melk enn det var i utgangspunktet, men det handler oftest om stimulering som nevnt. Her har det vært mange ulike dager gitt, har hatt økedager.


I går hadde vi en skikkelig være våken dag.

Eventuelt kan mor pumpe seg og se hvor mye melk hun har. Hvis mor ikke har nok morsmelk og det ikke hjelper med økedøgn eller økedager , er det aktuelt å gi litt morsmelkerstatning i tillegg, forklarer Fagerli. Noen klarer ikke - eller ønsker ikke - å fullernære barnet med morsmelk. Da er delamming et svært godt alternativ, både for deg og barnet. Brystbarnets avføring sier mye om hvor godt ammingen fungerer.


De første dagene er den seig, svart og uten lukt. Innen en uke blir den løs, sennepsgul og med en frisk og syrlig, ikke ubehagelig lukt, når melken er skikkelig i gang. De fleste, særlig førstegangsfødende, blir ømme de første ukene når de skal amme. Dette har flere sammenhenger og forebygging av øm hud blir viktig.


Huden på brystene er så tynn at det også lett kan bli litt vondt når den blir ekstra strukket. Om du merker at han nærmest er umettelig selv etter flere økedager , så kan du bestille time. Men 2ml flasker i den hyppigheten tror jeg også vi drev med frem til en 2-måneder, og det var som sagt nødvendig for å holde vektkurven (han trengte heller ikke øke vekt, i motsetning til ditt barn som trenger maten han etterspør). Angående økedager , så er jeg enig at det ikke er noen løsning å gi MME for å få en mett baby.


Da blir man aldri kvitt MME for brystene produserer jo aldri mer! Min baby (uker) sov til idag, da måtte jeg ut til en avtale. Dersom du har en del melk , og er innstilt på å amme så lenge det er mulig, bør du.


Les mer om amming , hvor ofte du bør amme , hvor lenge, hvordan oppbevare morsmelk, nattamming, økedager , se info om amming på flere språk m. Dette skal du også fortsette å ta det mens du ammer.

Føler med deg,her ble det pumpet timer i døgnet uten at det ble nok Du kan få noen piller som hjelper på melkeproduksjonen. Midlertidig riktignok. Husker ikke hva de heter, men de er egentlig for noe helt annet men virker inn på hormonene og gir merkbart mere melk. Han har nemlig økt hvor store porsjoner han spiser på dag-måltidene sine også.


Gi eller motta råd om amming, flaskemating eller barnemat. Her møter du andre kvinner som har erfaring med amming eller har gitt barnet flaske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg