onsdag 10. april 2019

Hvordan regne ut eggløsning med uregelmessig mens

Det å ha uregelmessig mens kan være slitsomt. Det er vanskelig å forholde seg til mensen når man ikke vet når den kommer. Det er også vanskelig å vite når man har eggløsning når man har uregelmessig mensen. Det eneste sikre man vet er at mensen som regel kommer dager etter eggløsning.


Da jeg ikke har regelmessig mens har jeg brukt en mikroskop-spyttetest (type OvulationScope) for å finne ut av når jeg har eggløsning. Hvordan er det med eggløsning og uregelmessig mens ? Her kan du regne ut dato for din eggløsning og termin. Dato for eggløsning vil ikke alltid være helt. Likedan er det svaeligrt vanlig med noen år med uregelmessig menstruasjon i overgangsalderen.


Det skyldes at eggstokkene ikke er i stand til å produsere hormoner like regelmessig som de gjorde før. Er det noen grunn til å søke lege fordi om jeg blør uregelmessig ? Det kommer an på hvordan uregelmessigheten er. Hvis mensen er veldig uregelmessig , vil denne metoden ikke fungerer for deg. Fra den dagen, tell tilbake dager, pluss ytterligere dager.


Du er mest sannsynlig å ha eggløsning i løpet av denne fem dagers perioden. Eggløsningstester kan være til hjelp dersom du ikke er sikker på når du har eggløsning , særlig dersom menstruasjonen er uregelmessig. Disse selges på apotek og på ulike nettbutikker.


Den billigste varianten er en strimmeltest som skal brukes i de 4-siste dagene før forventet eggløsning. Stavtester er noe enklere i bruk, men litt dyrere. De første årene etter første mens , vil syklusen kunne være veldig uregelmessig. Men dersom du kjenner kroppen din godt nok, kan du finne ut når du har eggløsning uten å måtte teste deg.


Når har du eggløsning ? De fleste har nok hørt at eggløsningen inntreffer den 14. Gjennomsnittlig har kvinner en syklus som varer i dager. Bruk eggløsningskalkulatoren til å finne din eggløsning og fruktbare periode. Din fruktbare periode er det tidsrommet i syklusen hvor samleie kan føre til unnfangelse. Kvinnens egg lever bare i cirka ett døgn etter eggløsning hvis det ikke blir befruktet.


Men mannens sædceller kan vente i egglederen i flere dager i påvente av eggløsning. Det viser seg at det er veldig vanskelig å regne ut når disse sikre periodene er, og særlig for unge kvinner. Dette skyldes at man kan ha uregelmessige eggløsninger. Man får alltid en menstruasjon uker etter en eggløsning , men man kan aldri være helt sikker på om en eggløsning kommer uker etter en menstruasjon.


Observer dog at utregningene baseres på at du har regelmessig mens. Normalt er det størst mulighet for å bli gravid om man har samleie mellom timer før og timer etter eggløsning. Regn ut din eggløsning med vår eggløsningskalkulator.


Eggløsningskalkulatoren under kan du bruke for å regne ut følgende: Regne ut eggløsningsdato. Akupunktur ved uregelmessig eller manglende eggløsning. Dersom du har en historie med uregelmessig syklus – eller eggløsning anbefales det at følger et behandlings forløp. Vi ønsker samtidig at du oppsøker din lege for å utelukke tilstander eller få behandling. Sen eggløsning er mye vanligere, og kvinner med svært uregelmessig syklus kan få eggløsning flere måneder etter at de sist hadde mens.


Mens lengden på follikkelfasen kan være varierende, er lutealfasen vanligvis like lang i hver syklus hos den enkelte kvinne. Det mest effektive middelet for å behandle dette syndromet er kyskhetstre eller vitex agnus-castus. En god urt som lenge har vært brukt for å hindre uregelmessig menstruasjon og gjenopprette eggløsning hos kvinner som lider av uregelmessig menstruasjon. Det er kun ved sykluser på dager at man kan regne med at man har eggløsning dager etter første dag i forrige menstruasjon. Uregelmessig her, blir bare flere og flere dager, har bare vært mnd uten p-piller da.


Må vel gå seg til litt. Takk for tilbakemelding! De el-testene viser jo strek hele tiden, sist pp veldig sterk strek på el-test, men ble ikke gravid selv om vi sto på den helgen, men hvis egget ikke slipper da.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg