torsdag 25. april 2019

Krydderkake uten kefir

Krydderkake uten kefir

Server med melis- eller sjokoladeglasur. Smelt og avkjøl smøret. Ha kefir og sukker i en stor bakebolle. Rør i krydder og natron. Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30xcm).


Krydderkake uten kefir

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i min. Krydderkake med julens smaker. Bland sammen resten av ingrediensene og rør inn i deigen. Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen. Surmelk gjør kaken ekstra myk og god.


Også høres den jo litt kjedelig ut gjør den ikke? Men ikke la deg lure. Nydelig krydderkake i langpanne med ostekrem, også kalt kanelkake. Kefir gjør kaken ekstra saftig.


Krydderkake uten kefir

Enkel oppskrift på krydderkake i langpannekake som smaker av deilig krydder, og holder seg saftig lenge. Perfekt når du skal servere kake til mange. Jeg syns at det er fantastisk herlig å fylle kjøkkenet mitt med duften av nystekt krydderkake ! Hvis du er glad i nøtter, må du gjerne drysse hakkede hasselnøtter eller andre typer nøtter på ostekremen før du deler kaken i biter. En saftig formkake med deilig smak av krydder smaker like godt til a nice cup of tea som i matpakken på tur. Du kan også skjære tynne skiver av kaken og servere den sammen med kraftige oster.


Den er superrask å lage, blir alltid vellykket, og den er kjempegod. Dette er en klassiker på vårt kakebord og det er det flere grunner til. Den er uten egg, og den er med en hel liter kefir , noe som er smart for oss som ikke liker kefir til andre ting enn denne kaka, og som ikke liker matsvinn.


Krydderkake uten kefir

Denne enkle oppskriften rører du sammen i en fei, så kan den for eksempel steke mens dere spiser. Smakfull krydderkake er perfekt som dugnadskake og til. Sukker (farin) ts. Egg halvpiskes og blandes med kefir.


Den er sukkerfri, glutenfri, saftig, proteinrik og veldig smakfull – akkurat som krydderkake skal vere. Tilsett de øvrige ingrediensene, smør til slutt. Glasur: mørk sjokoladeplate.


Glasur 1g smør 2g melis ss kakao ts vaniljesukker 3–ss varm kaffe. Sett stekeovnen på 1grader over- og undervarme og kle en stor langpanne med bakepapir. Ha alt det tørre i en miksebolle og bland det sammen før du tilsetter kefiren og det smeltede smøret. Kaken: kopper kefir. Trenger du en langpannekake til dugnaden, skoleavslutningen, barneselskapet, eller har du bare lyst på noe godt til kaffen?


Her har vi i samlet gode og saftige varianter av klassiske langpannekaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg