tirsdag 9. april 2019

Bunad nordland

Vi tilbyr mer enn 1ulike bunader. Livstidsgaranti på broderi og søm. Vi har også alt av bunadsølv og tilbehør. Rask levering og god service. Bunader for enhver anledning.

Se vår kontaktinformasjon. Send inn kontaktskjema. Personlig service, gode priser og kort leveringstid. Lenge fantes det ikke andre bunader fra de nordligste fylkene. Stort utvalg innen bunadsølv og annet bunadstilbehør.


Vi fører i tillegg til bunad , tradisjonsvarer og varer med mer moderne formgiving. Magasinet BUNAD AS. Til bunaden er det strømper sko og hoseban i tillegg kan ein også velgje å bruke hatt og skjerf.

Utgangspunket for bunaden er et gammelt kjoleliv fra en brudekjole. En bunad fra Norsk Flid Husfliden er et unikt stykke håndverk, skapt for å vare i generasjoner. Nordland og Tromsbunad.


Broderingen er utført for hånd med riktig broderingteknikk med garn i riktig kvalitet og fargenyanser. Men det var også viktig å bruke norske materialer istedenfor importerte stoffer som silke. Drakten var til Johs.


Visste du for eksempel at fylket har fire ulike bunader og rommer vel så mange samiske kofter? Søljene er håndlagde filigransarbeid i oksidert sølv eller lyst sølv i kombinasjon av forgylte skåler. Alle nye produkter. I det bunaden i stor grad er basert på draktmateriale fra Vefsn er den også kjent som Vefsnbunad.


Vår systua Oppdag vår. Det benyttes alltid norske stoffer for å sikre kvalitet og ivareta norske tradisjoner. Ved betaling av depositum betales resterende beløpet når bunaden er ferdig og levert. Hvis det ønskes så kan bunaden nedbetale gjennom Klarna.


Det kan tas gratis mål i Oslo hos skredderen vår. De fleste velger sølv i lyst og forgylt til bunaden , men mange ønsker å bruke oksydert sølv. En innholdsrik historie.

Accessories include a shawl, apron, bag and a hat, all in blue of course. Ei nemnd med Astrid Langjor Anne Svare og Inga Rørvik sydde den første bunaden. Nemnda hadde elles hjelp av Dina Kulsta Astrid Valberg, Åslauf Langjord og Ragnhild Værdalshaug – dei to sistnemnde broderte den første bunaden. Denne siden ble sist oppdatert 02. Mønsteret til livstykket vart utarbeidt etter ein brudekjole frå Ravassåsen i Vefsn.


Her finner du lenker til strikkeoppskrifter på festdrakter, bunader og tilbehør til disse til voksne og barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg