tirsdag 16. april 2019

Tran til barn under 3 år

Lei av lang kø på apoteket? Bestill tran til barn fra Farmasiet hjem til deg. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Vi i Møllers preges fortsatt av hans brennende interesse for å bedre folks helse gjennom riktig ernæring og god informasjon, noe som er tydelig i vår visjon: ”Møllers skal bidra til bedre folkehelse gjennom omega- av høy kvalitet”.

I tillegg til å gi lavere næringstetthet i kostholdet, vil et høyt sukkerinntak øke risikoen for karies og overvekt. To enkle leveregler vil for de fleste være tilstrekkelig for å moderere sukkerinntaket: Begrens inntaket av godteri og kaker til en liten mengde én dag i uken. Ikke gi saft og brus til barn utenom spesielle anledninger. Tran naturell, tran med sitronsmak, tran med fruktsmak og tran med eplesmak er anbefalt for barn fra år og voksne.


For barn fra uker anbefaler vi Möller’s Pharma min første tran. Les mer om omega 3. Hjelper til å holde deg frisk! En skje Møllers Tran gir deg g naturlige omega- fettsyrer fra fisk og vitamin A, D og E.

Nå kommer jo tran i alle slags smaker så tenker vi prøver de alle :-) Kommer også til å teste andre produkter som har de gode fettyrene, det har jo ikke sanasol. Hver enkelt må vel bare ta en vurdering ut i fra ungens kosthold. Ta med at sanasol inneholder både sorbitol og kaliumsorbet som vel helst bør ungås til barn under - år. Jeg kjøpte tran med fruktsmak i dag til jenta mi på 15mnnoe hun likte.


Hun brekker seg av vanlig tran så fant ut at jeg ville prøve denne. Men så nå nettopp at det står bakpå flaska at den er fra år ,ble litt satt ut. Noen som vet hvorfor og om jeg evt.


Barnebøker 0- år – Den første boken til barna er gjerne en bok med autentiske bilder, for eksempel en bok om dyr. Bilder av kuer, griser, hunder og katter,. Barn over to år kan gjerne få sugetabletter. For mye fluor under tanndannelsen kan gi flekker i emaljen på de blivende tennene (dental fluorose). Fettbehovet er litt høyere nå enn for barn over år.


Men det betyr ikke at barna må ha fullfete meieriprodukter. For å få nok fett i kosten, men ikke for mye, velg sunne fettkilder. Unngå mat og drikke med kunstig søtstoff til barn under år.


Barn under år blir betraktet som en spesielt utsatt gruppe når det gjelder inntak av tilsetningsstoffer.

De har en lav kroppsvekt, og maten de spiser betyr derfor mye for inntaket av slike stoffer. Ut fra føre-var-prinsippet er regelverket for tilsetningsstoffer av mat til. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Når barnet ikke lenger får spesiallaget mat, er det en fordel at du tenker igjennom hvilke matvaner du vil gi barnet ditt.


Matvanene blir til. Barn som ikke får tran , bør få D-vitamindråper i henhold til anbefalingen på pakningen. Honning skal ikke gis til barn under ett år fordi den kan inneholde sporer som kan utvikles til botulismebakterier i barnets tarm. I tarmen vil disse bakteriene produsere gift som fører til den svært farlige sykdommen spedbarnsbotulisme.


De fleste har ikke behov for tilskudd av andre vitaminer og mineraler, men barn som spiser lite eller ensidig kan med fordel også få et multivitamineralprodukt. Dersom barnet ikke spiser fisk, er det også lurt med tilskudd av omega- i form av tran eller andre omega- tilskudd. Bortsett fra tran , er alle produktene rettet spesielt mot barn.


I verste fall kan det rett og slett bli for mye, spesielt hvis barnet får både tran og vitamintilskud da tran også innholder vitamin A, vitamin D og vitamin E. Et annet viktig poeng, er at vitaminbjørner inneholder kunstige søtstoffer, dette skal ikke barn under år ha. Barn kan også drikke syrnet melk med probiotiske bakterier som BioQ og Biola fra de er ett år , men ut ifra et føre-var prinsipp anbefales det at barn under år ikke inntar mer enn ett glass om dagen. Anbefalingene i veilederen er i hovedsak ment for de foreldrene som ikke lever sammen, med barn under år , og hvor begge foreldrene ikke har etablert et forhold til barnet. Psykologene anbefaler at barn under tre år ikke har delt boste men at barn har en fast omsorgsbase, et fast bosted.


Forskning viser at de minste barna er sårbare og har et større behov for stabilitet enn eldre barn. På bakgrunn av denne forskningen ble det i forarbeidene til barneloven uttalt at det normalt ikke vil være aktuelt å idømme delt bosted for barn under år , se artikkel om delt bosted.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg