mandag 22. april 2019

Hvor lenge varer halsbetennelse barn

Antibiotikabruk hos barn. Uriktig bruk av antibiotika kan føre til utvikling av resistente bakterier. Det vil si at antibiotikabehandling ikke lenger har effekt på disse bakteriene.


Varer lenger enn forventet. Forfatterne bak studien skriver at i Storbritannia og i USA står slike infeksjoner for over en tredjedel av barns besøk hos primærhelsetjenesten. Hva er årsaken til halsbetennelse ?

De fleste infeksjonene i hals hos barn skyldes virusinfeksjoner (mer enn prosent), og de fleste tilfellene av tonsillitt skyldes streptokokker. Den kommer som regel sammen med en forkjølelse, så barnet hoster litt, kan ha hodepine og feber. Større barn kan beskrive den tykke følelsen i halsen, mens de minste kanskje klager over vondt i magen. Hvor lenge bør man holde seg hjemme? Ved en streptokokkinfeksjon er som regel smittefaren over dagen etter oppstart av antibiotikabehandling og barn kan gå i barnehage dersom de ikke har feber eller nedsatt allmenntilstand.


Har man kyssesyken kan man gå på jobb ved tilfredsstillende allmenntilstand. Barn i skolealder er særlig utsatt, spesielt i vinterhalvåret. Halsbetennelse forekommer i alle aldre og er svært vanlig.

Vi snakker som regel om dråpesmitte som overføres via luft. Disse skal ristes før bruk. Du vil få beskjed på apoteket om de skal oppbevares i kjøleskap eller i romtemperatur og om hvor lenge de er holdbare. Smaken varierer fra produkt til produkt. Behandlingen varer dager.


Den går over av seg selv uten noen antibiotisk behandling. Smertestillende midler gjør at du får det bedre, og feberen faller. Halspastiller lindrer i halsen. Grunnen til at syke barn bør holdes hjemme er for å hindre at andre barn i barnehagen eller skolen blir smittet. I noen tilfeller er det for barnets beste å holdes hjemme for å få mest mulig hvile og ro.


Nedenfor har vi listet opp sykdommer og tilstander som kan ramme barnet ditt, og om disse gjør at barnet ditt bør holdes hjemme (eventuelt hvor lenge ). Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse. Sykdommen rammer ofte ungdommer og barn , men alle kan få en halsbetennelse. Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Har du fått en halsbetennelse , tar det som regel tre-sju dager å komme seg, uansett om det er virus eller bakterier som er årsaken til infeksjonen.


Ved antibiotikabehandling kan sykdomsforløpet som regel kortes ned med en halv til en hel dag. Spesielle forhold hos barn. Et barn med lungebetennelse kan ha høy feber.

Det er viktig at du ikke pakker barnet inn i dyner og tepper, for barnet må ha mulighet for å kvitte seg med varmen fra feberen. Enkelte barn kan utvikle feberkramper. Et unntak kan vre hosten som kan henge igjen s lenge som 2-uker etter at alle de. MIn mann har ftt kraftig halsbetennelse med streptokokker.


At hosten som er knyttet til forkjølelsen varer i et par uker er egentlig helt vanlig, men går man over mange uker er det lenge for å være den samme forkjølelsen. Får man et nytt virus, merker man gjerne at man blir dårligere igjen, sier Bakken Kran. Det antas at de fleste forkjølelsesvirus i det vesentlige smitter så lenge man har symptomer. Men det er kjent at RS-virus, som særlig rammer små barn ,. Mageplager er sjeldne, men kan opptre spesielt hos barn. Noen får sår hals og snørr, men de siste er oftere forkjølelse enn influensa.


Ikke alle som blir smittet med influensa blir syke. Noen blir bare litt snufsete og noen får ikke symptomer i det hele tatt. Influensa varer som oftest en ukes tid. Forkjølelsen går stort sett over av seg selv i løpet av 7–dager.


Hosten kan imidlertid vare i tre uker eller mer. Det er som oftest ikke nødvendig å oppsøke lege ved forkjølelse, men det anbefales hvis du ikke er bedre etter to uker eller ved svært redusert almenntilstand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg