fredag 19. april 2019

Havrekjeks til ost

Hjemmelagde havrekjeks er helt nydelig og perfekt å unne seg til kveldskosen, med litt brunost eller annen god ost på. Mange har den også som et fast innslag i julebaksten. Husk å la deigen stå kaldt en god stun gjerne natten over, slik at den blir enklere å kjevle ut. Idag har eg dessverre ikkje ei ny, kjøttfri middagsoppskrift til dere, så derfor vil eg heller gi en populær og nydelig oppskrift i reprise: sukkerfri havrekjeks ! Desse er litt søte med god smak av kanel, kardemomme og vanilje.


Et bugnende ostefat er det enkleste du kan sette fram, og sammen med syltede valnøtter blir det ekstra godt.

Havrekjeks smaker godt til osten , særlig hjemmebakte. Salte kjeks er en god match med milde oster da saltet er med på å fremheve den milde smaken. Urter som rosmarin, timian og oregano er også et godt kompliment til de mildeste ostene. Her er en oppskrift på gode kjeks som passer utmerket til både søte og salte oster.


Lag dobbelt porsjon og gi bort i gave - det vil garantert bli godt mottatt! Kna inn så mye mel at massen kan kjevles ut til en passe tynn leiv. Stikk ut runde kjeks med glass eller skjær firkanter.


Oppbevar kjeksene i tett en boks. De smaker kjempegodt med meierismør og geitost eller annen god ost !

Denne oppskriften gir sprø, sunne havrekjeks med sesamfrø. Se flere oppskrifter på sprø kjeks her. Gylne og søte havrekjeks er godt til tekoppen om kvelden, gjerne med brunost på, eller de kan få bli med i sekken på tur. Få oppskriften her! Disse er passende som kjeks i førjulstida da de ikke er så søte og man kan lett lage mange av dem.


Pga havregryn får de en god smak og blir ikke så tørre som med bare mel. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet.


Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Kjøp kjeks og alt annet til ukeshandelen billig i din matbutikk på nett!


Matlaging er noe vi blir bedre og bedre til ettersom vi holder på. Det handler om å skaffe seg erfaring, erfaring og mer erfaring. Og når vi ikke får erfaringen fordi vi plutselig kjøper brioche, fylt rødspette og wienersnitzel - ja, da må det gå som det går. Vi glemmer å lage mat.


Og mister kunnskapen. Kjeks til ost eller kjeks som snacks, til tur eller mellommåltid? Meny har et stort utvalg av ulike varianter som ostekjeks, smørbrødkjeks, barnekjeks, søt kjeks og turkjeks.

Også vaffelkjeks og iskjeks skal finnes i alle Meny butikker. Sjekk Meny Nettbutikk for utvalget av kjeks. Kjør smøret i en kjøkkenmaskin med K-spade eller lignende, til smøret er litt kremete. Riv osten fint med et rivjern, og kjør den deretter i en kjøkkenmaskin med kniver, til den er ganske finmalt.


Ha osten sammen med smøret, bland godt sammen og tilsett deretter hvetemelet. Kjør det til du har en jevn og kornete masse. Selv er jeg veldig svak for valnøtter og akasiehonning som tilbehør til ost , og i den grad jeg skeier ut på en hverdag er det i selskap med de nevnte ingrediensene – og litt brie eller blåmuggost.


I tillegg er synes jeg det smaker godt med min hjemmelagede solbærgelè til for eksempel brie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg