fredag 2. september 2016

Aktiv sykemelding 2018

Hvor mye og hvor lenge? Sykepengene kan graderes ned til prosent. Perioder med graderte sykepenger regnes med i den tiden du kan få sykepenger, som er maksimalt uker. Under aktiv sykemelding har slike tiltak, innenfor rammene av til uker, i praksis vært dekket med 1 sykepenger fra NAV utover arbeidsgiverperioden.


Virksomheter som ikke har tegnet en avtale om Inkluderende Arbeidsliv har i dag ikke mulighet til å søke om tilretteleggingstilskudd. Det får de heller ikke i fremtiden. Du kan få sykmelding av fastlegen eller en annen som har rett til å sykmelde deg hvis det er medisinske grunner til at du ikke kan jobbe.


Aktiv sykemelding betyr at du ikke kan utføre noe av dine ordinære arbeidsoppgaver. Aktiv sykmelding og forholdet til lov om yrkesskadeforsikring. Vi viser til brev 9. I brevet reises det spørsmål om hvem som skal anses som arbeidsgiver etter yrkesskadeforsikringsloven § jf. Mange utførte hele eller deler av sitt vanlig arbeid selv om de gikk på aktiv sykemelding , og det var også en tendens til at man ble gående lenger sykemeldt enn nødvendig, sier han.


Da er gradert sykemelding et alternativ. Arbeidstakere i hele landet kan nå bruke hele den digitale sykmeldingen, inkludert søknaden om sykepenger. Velger arbeidstakeren å sende sykmeldingen og søknaden digitalt, må arbeidsgiveren hente det som kommer i Altinn.


Vær oppmerksom på at det er kalenderdager som gjelder. Hvis du er syk mer enn tre dager må du ha sykemelding fra lege. Legen skal i så fall skrive sykemelding fra fjerde dag, og skal ikke skrive sykemelding for de tre egenmeldingsdagene. Her kan du lese om syv vanlige misforståelser eller myter om sykemelding , basert på spørsmålsstillinger som Nav ofte får fra publikum 1. Når jeg er sykmeldt i prosent, skal jeg jobbe kun halv tid. Svar: Nei, ikke nødvendigvis.


Hvilke regler gjelder hvis du trenger sykemelding ? Når kan du bruke egenmelding? Kan legen tilbakedatere en sykemelding ? Blir ekspertutvalgets forslag om tiltak for å redusere sykefraværet gjennomført, blir det slutt på ordningen med aktiv sykmelding. Det foreslås at ordningen med gradert sykmelding skal benyttes på alle tilfeller hvor ansatte kan utføre en eller annen form for aktivitet i sykmeldingsperioden.


For arbeidsgivernes del er det aktiv sykemelding som ofte brukes feil. Fordelen for bedriften er at staten dekker hele regningen. Det er ikke krav om å avholde dialogmøter ved gradert (delvis) sykemelding , med mindre arbeidstaker, arbeidsgiver eller sykmelder mener det er hensiktsmessig. Det kan likevel være hensiktsmessig å gjennomføre samtaler med den sykemeldte for å avtale arbeidsoppgaver og arbeidstid så lenge arbeidstaker er delvis sykemeldt. Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).


Du må legge fram kravet når du er tilbake i jobb og dokumentere dette med sykemelding. Dette betyr nødvendigvis ikke første dag etter ferien, men snarest mulig. Kravet kan gjøres skriftlig eller muntlig, men det er best å gjøre det skriftlig for dokumentasjonen sin del. Gi din grasrotandel til Aktiv Skøyteklubb!


Finn oversikt over boliger til salgs i ditt område. Søk på ste type bolig, pris og areal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg