tirsdag 20. september 2016

Eplekake med krydder

Eplekake med krydder

Restene kan du fryse, så har du deilig fersk kake å by på når du plutselig får gjester. Saftig gulrotkake i langpannekake. Prøv vår deilige oppskrift i dag. Se oppskriften her.


Eplekake med krydder

Contentment is natural wealth, luxury is artificial poverty. En saftig eplekake med krydder og vaniljekrem smaker godt hele året. Kaken er lett å lage og blir likt av alle! Nå som det begynner å blir kaldere ute, får jeg lyst på varm, myk eplekake med kryddersmak!


Eplekake med yoghurt, krydder og mandler. Det kan godt hende at kaken trenger min lenger steketid. Dekk til kaken med et stykke bakepapir om du synes den blir for mørk på toppen.


Glutenfri eplekake med ekstra mye godt krydder. Bland med mykt smør. Strø dette over eplene. Stek formen på nederste rille i ovnen ved 200º i ca.


Her har jeg laget en kombinasjon av disse kakene og laget et deilig eplekake i langpanne som både har deilig kryddersmak og nydelig vaniljekrem. Noe av det beste med høsten er lukten av nystekt eplekake på kjøkkenet. Dette er en saftig og veldig smakfull eplekake , med både kanel, rosiner og valnøtter. Ekstra saftig eplekake i langpanne. Det er noe helt spesielt med eplekaker.


Eplekake med krydder

Aller best er det når man kan lure seg til en liten prøvesmak mens kaken fremdeles er varm. Dersom du ønsker å smake til eplene med kanel kan du blande ca. Hakkede mandler smaker også godt oppå eplekaken. Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen.


Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen. Krydret eplekake med sprø topping som stekes i langpanne. Smaken er vidunderlig velkjent og bare duften av krydder og frukt i skjønn forening lokker store og små ut på kjøkkenet for å få en smak.


Pensle kaken med sirupen mens den ennå er varm. Sjekk med en pinne at kaken er gjennomstekt. Skal du ha mange gjester eller skal ha med kake til skoleavslutning eller dugna så anbefaler vi eplekake i langpanne. Jeg begynner etter hvert å ha ganske mange oppskrifter på ulike eplekaker kladdet ned i diverse bøker. Og så godt som eplekake er, skulle jo det bare mangle.


Denne kaken lagde jeg først i en versjon med bringebær og blåbær. Det spesielle med denne oppskriften er at kakedeigen inneholder en liter vaniljesaus, og dette gjør at kaken får kjempemyk konsistens og veldig god vaniljesmak. Nam, denne ser god ut!


Hver gang jeg er innom her ender jeg opp med å lage noe. Den er også fin å fryse. For en inspirasjon du er! Har du en oppskrift på eplekake med vaniljekrem inni? Tror deigen er en del fastere, nesten som paibunn, slik at du klemmer den ut i formen.


Også har man eplebiter oppå der igjen, og et lag med vaniljekrem utover. Kanel, ingefær, muskat og kardemomme er alle gode krydder som passer sammen med epler, og som vil sette særpreg på paien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg