mandag 5. september 2016

P piller almina

Bruk av kombinasjonspiller som Almina innebærer økt risiko for blodpropp sammenlignet med ingen bruk av p - piller. Lenkene går til godkjente preparatomtaler (SPC) på Legemiddelverkets nettside. Jeg har et spørsmål angående overgang fra Loette til Almina 28.


Siden jeg for flere måneder siden klarte å miste en pille , har jeg alltid hatt en pille for lite på brettet mitt. Derfor har jeg alltid siste dag før jeg starter på de hvite pillene tatt en rosa pille fra et annet brett, slik at jeg alltid tar siste pille på mandager.

Siden loette og almina er samme p -pillen, betyr det at hvis jeg bruker almina også skal begynne på et nytt brett og det er loette, har det noe å si for om man er beskyttet eller ikke. P - PILLER Du finner oversikt over alle p - piller på det norske markedet i tabellen i kapittel Prevensjonsmidler. Sikkerheten er imidlertid brukeravhengig, og kvinnen må huske å ta en pille hver dag, utenom de pillefrie ukene. Til kvinner som begynner med p - piller Informasjon til helsepersonell med råd om valg av p - piller , tips til riktig bruk og informasjon om bivirkninger.


P - piller gir et forutsigbart blødningsmønster. Ved perfekt bruk gir metodene god beskyttelse mot graviditet, men brukerfeil, som for eksempel glemt pille , er vanlig. Metodene er et godt valg for mange kvinner, men har flere kontraindikasjoner og gir en.


Kombinasjonspreparater gir oftest god blødningskontroll og mulighet til å forskyve blødninger.

Kvinner som ønsker en kombinasjonspille, bør velge en p - pille med østrogen og levonorgestrel. Alle p - piller med østrogen gir litt økt risiko for blodpropp, men p - piller med østrogen og levonorgestrel gir minst økt risiko for blodpropp. Hvilken p - pille bør du velge? Legemiddelverket anbefaler at jenter som ønsker en kombinasjonspille, starter med en p - pille som inneholder østrogen og levonorgestrel.


Eksempler på slike p - piller er Microgynon, Loette og Oralcon. Du trenger ikke bekymre deg for gravidiet. Man kan ha sex uten kondom i alle ukene med Almina uten å bruke t. Jeg er født med hypofysesvikt (kroppen min produserer ikke hormoner), så jeg har tidligere gått på plasteret Estradot og pillene Trisekvens. Det er fint at du skriver til oss i ung. På søndag tok jeg min siste Trisekvens tablett, og på mandag.


SVAR: Hei jente år. Takk for at du skriver til ung. Jeg skjønner godt at du blir fortvilet når du blør over lenger ti og tillegg har en slik episode.


Det du opplever etter å ha startet med p -pil. En del unge går på p - piller når de har kjæreste, stopper, og starter igjen når de får ny kjæreste, og det bør man ikke gjøre, sier Madsen. Det anbefales å ikke ta pauser.


En stor del av norske kvinner, både kvinner i fødedyktig alder og andre, bruker p - piller.

Nesten alle p - piller inneholder det samme østrogenlignende stoffet, etinyløstradiol, mens gestagenet (et progesteronlignende hormon) i pillene varierer. Valg av kombinasjons- p - pille til kvinner med PCOS er imidlertid ikke en rett frem avgjørelse. Til kvinner uten PCOS, anbefales vanligvis p - piller med progestagenkomponenten levonorgestrel (Loette, Almina , Microgynon og Oralcon) da disse er vist å ha lavest risiko for venøs tromboembolisme (3). Risiko for blodpropp er den mest alvorlige bivirkningen som er knyttet til p - piller av kombinasjonstypen, og det er enighet om at alle p - piller har en slik risiko.


Risikoen for venøs tromboembolisme (VTE) øker med økende østrogendose, men har også sammenheng med type gestagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg