Fløtegratinerte poteter går aldri av moten og passer kjempegodt til kjøttretter. Hvis du ikke ønsker å gratinere med ost kan du sløyfe dette. Trenger du inspirasjon?
Her får du middagstips fra oss. Bedt gjester til middag? Prøv retter med svin. Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver. Smør en ildfast form. Legg i potetskiver og hell over fløte.
Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca. Legg ost på toppen og stek videre i ca. Tilsett hvitløk, salt og pepper. Ha alt i en ildfast form og dryss over ost.
Sett ovnen på 1grader. Fløtestuede poteter kan serveres til så mye, eksempelvis til roastbiff, kylling, kalkun og kokt skinke for å nevne noe. En grønn salatbolle ved siden av er meget godt. Lag store porsjoner med gratinerte poteter , da erfaringen tilsier at det går mye, mens tilbehøret drøyes!
Denne oppskriften på fløtegratinerte poteter med hvitløk er den klassiske varianten, men tilsett gjerne litt hakket chili for mer spicy smak. Se video for steg for steg instrukser til perfekte fløtegratinerte poteter. Det smaker deilig til både kjøtt- og fiskeretter, men kanskje spesielt godt er det til roastbiff, spekemat, kylling eller stekt biff. Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Men den kan også være en middag i seg selv ved å blande inn andre grønnsaker.
Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Strø de fløtegratinerte potetene med litt flere friske timianblader før servering.
Og du vet sikkert at som med alt som kommer rett fra ovnen, så er også fløtegratinerte poteter kjempevarme. De kan derfor gjerne stå en minutters tid før de skal serveres. Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift hentet fra siste utgave av bon appétit. Hjortestek blir mør og saftig steik med god viltsmak.
Her serveres viltsteken med fløtegratinerte poteter , stekt sopp og rørte tyttebær. FLØTEGRATINERTE POTETER. Bruk et finmasket rivjern og riv en anelse muskatnøtt ned i blandingen.
Kok opp fløte og melk med hvitløk. Skivene skal være hele og faste. Kok potetskivene i fløtemelken i noen minutter. Alle elsker fløtegratinerte poteter. Vi topper dem med hvitløk og parmesan.
Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha potet , løk, hvitløk, fløte, melk og hakket timian i en stor gryte. Rør godt underveis og smak til med salt og nykvernet pepper.
Få ting er så enkelt å lage, men smaker samtidig så godt som fløtegratinerte poteter. Personlig synes jeg hvitløksmaken er det som gjør potetene virkelig gode. Derfor innholder oppskriften hele fed er du ikke så glad i hvitløk er det bare å redusere på antallet.
Du kan også bruke løk). Et helstekt lammelår med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter , samler store og små til et festmåltid. Fres løk og fennikel i smør i en kjele. Legg potetene, løk, finhakket hvitløk og fennikel i en smurt, ildfast form. Krydre med salt og pepper.
Rør sammen crème fraîche, kremfløte og dijonsennep. Hell dette over så det akkurat dekker potetene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.