tirsdag 13. september 2016

Migrene mensen

Dessverre kommer migrenen gjerne tilbake etter fødselen. Prevensjonsmidler og migrene. Kombinasjonspiller frigjør østrogen i tre uker mens den fjerde uken (pillefri, eventuelt med sukkerpiller) fører til et fall i østrogenet. Dette kan da føre til migrene i denne siste uken.


I en studie fant man at insidensen av mangel på ionisert magnesium i serum under anfall med menstruell migrene var , mens insidensen kun var ved ikke-menstruell migrene.

Magnesiummangel anses derfor å være en risikofaktor for menstruell migrene (– 30). Hos mange er forløpet svingende, det vil si at enkelte perioder er de helt symptomfrie, mens andre perioder kan være preget av hyppigere anfall. Enkelte merker en vag fornemmelse av at noe er iferd med å skje allerede en til to dager før selve anfallet. Den er ofte ensidig.


Migrene gir gjerne dunkende og pulserende smerter. Hodepinen kan bli verre ved bevegelse og anstrengelser. Folk med migrene forteller ofte at de blir lyd- og lysskye under anfall.

Det starter gjerne i ungdomstiden. Hos kvinner opphører anfallene oftest når overgangsalderen setter inn. Migrenen kan deles grovt inn i to hovedtyper – med aura og uten aura.


Ved et migreneanfall kan det ofte forekomme lysskyhet, kvalme og oppkast. Lidelsen klassifiseres, i henhold til Headache Classification Committee of the International Headache Societys internasjonale standard ICHD- i gruppen av primære hodepiner. Noen kan være plaget av flere migreneanfall i uken, mens andre kun får migrene hvert tredje år. Hvis du har hodepine dager eller mer hver måned og minst åtte av disse er migrene kvalifiserer du til diagnosen kronisk migrene.


Noen har anfall med flere års mellomrom, mens andre har anfall daglig. Det er stor variasjon i hyppighet av anfall. De som plages mest er kvinner i fruktbar alder, og en del får migrene utelukkende i forbindelse med mensen - det som kalles menstruell migrene. Det ser ut til at det er fallet i østrogen som kan trigge migrene , så mange får det særlig i tidsrommet to dager før til rundt to dager etter første blødningsdag.


Menstruell migrene er forbundet med kvinnens menstruasjonssyklus, og inntreffer generelt innen et par dager før eller etter mensen 9. Hei Ja, mens og migrene kan ha en sammenheng. Jeg fant en artikkel som jeg håper vil gi deg svar og mulighet for løsninger. Hos mer enn halvparten av kvinnene med migrene har hodepinen en sammenheng med menstruasjonen.


Andre symptomer kan være smerter ned i nakken og man har best av å oppholde seg i et svalt mørkt rom.

Jeg har fått høre at cerazette skal være ganske bra med migrene. Forskere er på sporet av årsaken til migrene. Et gigantisk forskningsprosjekt i Norge og syv andre land har avslørt gener som utløser folkesykdommen. Det kan føre til bedre behandling av. Varierende Sykdommen varierer i hyppighet og intensitet gjennom livet, samtidig som den varierer fra person til person.


For mer enn halvparten av kvinner med migrene har hodepinen en sammenheng med menstruasjon. Noen får den både i forbindelse med menstruasjon og ellers, mens andre kun får migrene i forbindelse med menstruasjonen. Hormonsystemet svinger i takt med menstruasjonssyklusen, det gjør at migrenen blir hyppigere og kraftigere. Noen har få og moderate anfall, mens andre kan ha kraftige anfall inntil flere dager i uken.


I dag vet vi at sykdommen er nevrovaskulær, og påvirker både nervene og blodkarene i hjernen. Mens noen er igjennom en rekke forstadier før migrenen slår ut, er det andre som får relativt akutte smerter uten særlig forvarsel. Mens alle andre medisiner brukt mot migrene er lagd for å behandle andre sykdommer i utgangspunktet, som høyt blodtrykk eller epilepsi, er denne utviklet spesifikt mot migrene.


Kvinner med migrene (spesielt migrene med aura) som bruker kombinasjons-p-piller kan ha økt risiko for slag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg