onsdag 7. september 2016

Dyre hale

Hale , den bakerste, mer eller mindre tydelig avgrensede delen av kroppen hos noen grupper av bilateralsymmetriske dyr. Hos alle virveldyr er halen en naturlig forlengelse av ryggraden. Virkelig hale finnes bare hos ryggstrengdyr.


Hunder bruker halen til å sende signaler om sin sinnstilstand – akkurat som vi bruker ansiktet til å fortelle om vårt humør. Og nå har forskere funnet ut hva det betyr når den logrer med halen.

Det var noe som stakk ut av hodet på valpen – en hale stakk ut av panna. Mange turister kommer til Madagaskar for å se på det spesielle dyre -og plantelivet her. Når turister kommer for å se lemurene, er det flere i lokalbefolkningen som blir opptatt av å ta vare på ringhalelemurene. Forresten – visste du at ringhalelemurens hale alltid begynner med en hvit stripe og ender med en svart en? Mange aper har jo hale , og som de faktisk kan bruke til å gripe greiner med.


Hunder og katter bruker vel halen for å kommunisere sinnstillstand først og fremst. Raske dyr bruker den som en stabilsator. Andre dyr bruker den for å vifte vekk insekter.

Mennesker og andre primater har vel ikke hatt særlig bruk for hale vil jeg anta. Her finner du tilbehør som har med dyr å gjøre. Festmagasinet Standard. Fri frakt over 80-. Halen varierer like mye i utforming.


Hos en del arter er den redusert helt eller delvis (enkelte aper, harer). Hoppende arter har en lang og kraftig hale for balansens skyld , mens raske jegere har en lang hale som brukes som motvekt ved krappe svinger. Du kan velge om du vil søke i Alle kategorier eller du kan velge ett eller flere søkeområder fra menyen under. Alle som jobber med dyr har ansvar for å følge Norges lover og forskrifter. Norge må også følge internasjonale regler som for eksempel EØS-avtalen.


Når du velger et tema i listen under vil du finne selve regelverket, forklaringer og veiledninger til dette, skjema, gebyrer, kontaktinformasjon og mye mer. Verdens dyr : Fossa. Det er forbudt å bruke bukstropp o. Madagaskars største rovdyr er kanskje ikke så veldig stort, men det har i hvert fall en veldig lang hale ! Når vi ser en hund som logrer, tolker vi det ofte som et uttrykk for glede.


Men hvis man ser logringen i langsomme bevegelser, kan man se at hunden beveger halen litt mer til den ene siden enn den andre.

Ny forskning viser at når halen beveger seg mest mot høyre, er det uttrykk for begeistring, som f. De blir født med grå fjær, og får den rosa fargen senere fra et pigment kalt carotenoid – som de får i seg via maten de spiser. Firfislen er alene i dyreverden om trikset med å gi slipp på halen. Dyret bruker halen til å lagre fett til trange tider samt til å holde balansen når den klatrer rundt i busker og trær, så den vil helst gi slipp på en minst mulig bit. Derfor finnes det ultratynne bruddlinjer flere steder på halen.


Snakke om hvilke dyr fra eventyret om Skinnvotten vi har her i vår skog. Dyreholder skal ikke overlate dyr til personer som det er grunn til å tro ikke kan eller vil behandle dyret forsvarlig. Dyreholder skal ha nødvendige kunnskaper om dyrearten, praktisk evne og vilje til å sikre dyret god velfer helse, trivsel og levemiljø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg