tirsdag 13. september 2016

Bløtkake med gelelokk

Del bærene og legg dem tett oppå kaken. Halvsmelt resten av geléen ved svak varme. Fordel den halvsmeltede geléen over bærene og la kaken stå i kjøleskapet noen minutter, til geléen stivner helt igjen. Dekk toppen av kaken med et tynt lag vaniljekrem.


Fest aluminiumsfolie stramt rundt hele kaken, litt høyere enn selve kaken (fest skjøten med en knappenål).

Bløtkake med gelélokk blir alltid tatt godt imot. Kaken er enkel å lage og blir et flott syn. Uansett om det er morsdag, farsdag eller Valentines day, så vil alle elske denne kaken!


Stek den i hjerteform eller skjær bunnen til et hjerte og pynt med jordbær og gelé. Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Del det i to eller tre lag og dynk lagene med eplemost.


Eventuelt kan kaken dynkes med sherry. Legg kaken sammen med syltetøy og det meste av kremen mellom lagene.

Visp kremfløten stiv. Bruk sesongens bær, hagebær eller ville. Bløt gelatinplatene i vannet og smelt dem i mikrobølgeovn eller i vannbad. Kake med gelélokk blir alltid tatt godt imot hos både små og store.


Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Oppskrift på en vidunderlig og festpyntet ostekake med kremost og et lekkert, rødt gelélokk. Kaken lages helt uten steking, men her må du beregne god tid for at den skal få stivnet godt.


Ostekake er rett og slett en fantastisk kake, lett og frisk og kremete som den er. Jeg har laget så mange ostekaker i mitt liv at jeg tror jeg kommer til å kunne oppskriften utenat resten av livet. Grunnoppskriften finner du tidligere registrert på detsoteliv. Mange bruker imidlertid å legge et gelélokk som pynt på kaken, slik som i denne oppskriften.


Del sukkerbrødet i to eller tre og dynk det men jus eller melk. Rør bær med litt sukker og fordel på bunnen. Legg kaken tilbake i formen og sett på kanten rundt. Fordel bærene oppå kremen.

Legg på eggekrem og legg den andre kakebunnen på. Lag gelé etter anvisning på pakken. Verdier pr 1graPris: kr Kcal: 17Fett: gr.


For meg som ikke er så glad i masse krem, er dette en fin form for bløtkake. Kom mai du skjønne milde. Mai er tiden for kake med både konfirmasjoner, mai og andre offentlige høytidsdager. Høyt sukkerbrød : egg dl sukker dl potetmel dl hvetemel. I mellomtiden visper du kremfløte stiv og blander det med kremosten.


Kok opp vann og sitronsaft i en liten kjele. Klem vannet godt ut av gelatinen og smelt den i det varme sitronvannet. Hell gelatinen i ostekremen mens du rører godt. Fyll ostekremen i formen og glatt den ut på toppen.


Gelelokk ½ pk bringebærgele ¾ dl kokende vann 1g blåbær 1g bringebær pasjonsfrukt. Sett stekeovnen på 1grader. Det tar 7–minutter. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Dekker vi bløtkaken med marsipan regnes den fortsatt som en bløtkake , og til festlige anledninger benytter vi gjerne anledningen til å skrive jubilantens navn, alder, Gratulerer eller andre hilsninger på kaken.


Geléostekake med bunn av malte mandler og sukkerfritt gelélokk. En klassisker på festbordet! Kaken kan lages med flere typer lettgeleer.


Den kan også lages med fun light og gelatinplater, og med hjemmelaget gelé av bær og gelatin – som blir best på smak og sunnest da den er uten tilsetningsstoffer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg