mandag 12. september 2016

Havrelapper uten mel

Det går fint an å lage lapper uten melk. I denne oppskriften har vi brukt havremelk og Soft Flora spesial, som er helt fri for både melk og melkeproteiner. Server lappene nystekte med for eksempel eplemos, og du vil garantert skape jubel rundt frokostbordet. Lapper med grovt mel er en god erstatning for brød til frokost, lunsj eller kveldsmat.


Se flere deilige lapper og pannekaker her. Jeg får nesten alltid lyst på noe godt på kvelden, når bena ligger høyt og trange jeans er byttet ut med joggebukse.

Kanskje noe å prøve i dag? Glutenfrie havrelapper er en sunn treat jeg ofte koser meg med. Rislapper er noe de fleste har vært borti før.


Her i hus har vi sjelden grøtrester (spiser kun grøt når vi er på besøk hos andre), men vi har ofte eggehviter til overs, da vi serverer eggeplomme til barnet vårt, og ikke eggehvite. I bunn og grunn trenger du bare to ingredienser, egg og mel , så tilsetter du vann eller melk til røra får passe konsistens. Jeg bruker ofte havremel når jeg lager lapper. Kombinasjonen av næringsstoffer i disse to også en vinner.


Lapper er av sterk norsk tradisjon og smaker like fantastisk hele året. Havrelappene er en dessert som alle kan lage og kan nytes med god samvittighet!

Disse havrelappene er både smakfulle, saftige og metter godt. De egner seg godt til både frokost, lunsj og kvelds, og smaker nydelig med søt topping som rørte bær eller salt pålegg. Oppskriften gir cirka havrelapper. Du kan faktisk lage flotte, velsmakende pannekaker uten å gi avkall på den kroppen du drømmer om. Denne oppskriften uten mel og tilsatt sukker egner seg perfekt for deg som trener og vil spare på kaloriene, men gjerne vil ha noe godt.


Spis pannekakene som frokost, mellommålti dessert eller etter trening. Det er veldig godt med havrelapper ! Men sånn i forhold til annet mel – er det ikke en del karohydrater i havremel? Perfekt både som frokost, lunsj eller kvelds. Tilsett eventuelt bittelitt væske om røra er veldig tjukk (1-ss vatn). Elsker bakst og matretter med havremel og havregryn.


For å få en god start på mandagen: Her er noen sunne, proteinrike og grove bananlapper som lages med havregryn, og som er helt uten hvetemel. Serveres gjerne sammen med oppskåret, frisk frukt og litt lønnesirup. Det kan være et hodebry å leve på en diett uten gluten, som finnes i for eksempel hvetemel. Lene Simonsen fikk diagnosen da hun var år, og har gitt ut to kokebøker. Pannekaker uten melk og gluten.


Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til pannekakerøren er jevn. La røren svelle i minutter.

Bland mel , olje, bakepulver, og soyamelken. Ha i fiberhusken og bland inn skinke, hakket vårløk, hakket bladpersille og soltørkede tomater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg