fredag 16. september 2016

Vann i kroppen mensen

Vann i kroppen : Slik blir du kvitt vannansamlingene som gir hovne ben! Vi har undersøkt årsakene til vanlige årsaker bak vannansamlinger i beina, hvordan det påvirker deg, og hva du kan gjøre for å minske plagene med vann i kroppen. Kvinner er spesielt utsatt for vann i kroppen , sier Harriet Haukelan spesialist i allmennmedisin ved Tanum legekontor i Bærum. Mange får ekstra mye væske i kroppen når de skal ha mensen , under graviditet eller når de legger på seg.


Når vannet hoper seg opp i selve kroppsvevet, blir det ubehagelig.

Hvis vannet samler seg i bukhulen, er årsaken oftest leversykdom. Samler vannet seg i lungene eller lungehinnen, er årsaken oftest hjerte- eller lungesykdom. Men det er flere tilstander som kan ødelegge balansen, og kvinner er spesielt utsatt.


HOVNE BEIN: Ofte oppstår ødem eller vann i kroppen som hovne bein. Gjelder det bare et bein skyldes det som regel en tilstand i foten, mens hevelse i begge beina ofte betyr at det skyldes en tilstand ellers i kroppen. Mange ganger tror folk de har lagt på seg, men det som faktisk har skjedd er at kroppen deres ikke prosesserer væsker som den skal.


Størsteparten av kroppen består av vann og likeledes er vann en viktig faktor i alle kroppens prosesser.

Vannprosent og andelen vann i kroppen varierer etter kjønn, alder og kroppsbygning. Mens en gjennomsnittlig mann består av vann , ligger kvinner på ca og barn på rundt. Det kan i noen tilfeller bli så ille at man ikke får på seg sko som man ellers trodde at passet. Hvis man har kjøpt seg nye sko, kan man oppdage at de har blitt trangere noen dager senere.


Dette er en sterk indikasjon på at man har vann i kroppen. Spesielt rundt øynene og i resten av ansiktet men hele kroppen kjennes jo ut som en ballong Er det flere som plages av det samme og har dere noen råd? Hva kan jeg gjør for å bli kvitt en del vann i kroppen , spesielt leggene? Bortsett fra å drikke mye vann , for det gjør jeg allerede.


Har mensen for tida, kanskje det gjør det verre enn til vanlig? Vanligvis orker jeg ikke bruke strømper med strikk rundt anklene, for da blir det søkk i leggen. Kroppen må derfor tilføres like mye væske som den skiller ut.


Likevekten mellom væske tilført og avgitt kalles vannbalansen eller væskebalansen. Vann kan passere mer eller mindre fritt over alle cellemembraner. Nyere forskning viser at enkelte celler kan kontrollere inntak og utførsel av vann via såkalte aqua-pores eller akvaporiner.


Vann er en forutsetning for alt liv, og til liter må vanligvis tilføres daglig for å erstatte tap gjennom hud urin og fordøyelseskanal. Kroppen er avhengig av å opprettholde væskebalansen for å fungere normalt.

Logg inn for å følge dette. Omtrent prosent av verdens befolkning - noe som tilsvarer mer enn en milliard mennesker - har ikke tilgang til rent vann. Viktig for kroppen Kroppen vår består av omtrent prosent vann.


Mens barn har mest vann , har eldre minst vann i kroppen. Menn har mer enn kvinner, og tykke mennesker har mindre enn tynne mennesker (se overikt i margen). Inne i vannet flyter det rundt en rekke stoffer, som elektrolytter og næringsstoffer som er av livsviktig betydning for kroppens funksjoner. Uten vann vil ingen celler i kroppen kunne fungere. Under normale omstendigheter flyter væske på en velregulert måte frem og tilbake gjennom blodåreveggene, mellom bindevev og blo mellom celler og bindevev, og gjennom cellens overflate.


Vann og andre volatiler utgjør sannsynligvis mye av de indre strukturene i Uranus og Neptun og vannet i de dypere lagene kan være i form av ionisk vann som molekylene bryter ned til en suppe av hydrogen- og oksygenioner, og dypere nede superionisk vann der oksygen krystalliseres mens hydrogenionene flyter fritt rundt inne i oksygenkrystallene. Mensen eller menstruasjonen, som det opprinnelig heter, er egentlig en blødning som kommer fra skjeden en gang i måneden. Den kommer når et modnet egg fra eggstokken ikke har blitt befruktet etter at det ble sluppet fra eggstokken to uker tidligere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg