torsdag 8. september 2016

Streptokokker kjerringråd

Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget. Sykdommen kan skyldes virus eller bakterier. Les mer på apotek1.


Hvis det føles som du svelger piggtrå kan det være en halsbetennelse med streptokokker. Hva er streptokokker ? Streptokokker er en større gruppe bakterier. Det er flere forskjellige typer som kan gi sykdom hos mennesker, men viktigst og mest alvorlig er de sykdommene som fremkalles av de såkalte hemolytiske streptokokker. Det som hjelper mot selve halsbetennelsen er antibiotika, men det finnes kjerringråd som lindrer smertene.


Bli kvitt halsbetennelse. Vondt i halsen - kjerringråd. Det kommer som regel sammen med forkjølelse eller andre typer infeksjoner. Hvis man får feber av det er sjansene store for at det er halsbetennelse. En streptokokkinfeksjon har ofte kort inkubasjonstid på mellom en til fire dager.


Inkubasjonstida varierer ut fra hvilket agens som er årsak til halsbetennelsen. Andre virusinfeksjoner har også kort inkubasjonsti og det kan ta mellom to til fire dager før man blir syk, forteller Kvittum. Jeg hadde streptokokker OG bihulebetennelse samtidig.


Brukte ikke antibiotika, kun smertestillende når jeg skulle sove. Tok kanskje par dager lengere enn vanlig å bli frisk, men verdt det når man slapp soppinfeksjon i underlivet. De fleste blir bra av kyssesyke innen fire til seks uker uten noen behandling. Sår hals med betennelse i mandlene kan være forårsaket av bakterier som kalles streptokokker. Mandlene hovner opp og blir røde, noen ganger med et pussbelegg.


Candidasopp eller gonorrébakterien kan også gi halsbetennelse, men dette er sjelden. Stafylokokker og streptokokker er de vanligste bakteriene som forårsaker overflatiske infeksjoner oppstått utenfor sykehus. Mer uvanlige organismer kan finnes ved bittsår. Ved kirurgiske sårinfeksjoner varierer funnet av sykdomsfremkallende bakterier med hvor på kroppen inngrepet ble gjort.


Erysipelas skyldes en infeksjon med gruppe A streptokokker som trenger gjennom huden på grunn av skade (rift, sprekk) eller sykdom i huden. Bakteriene sprer seg så under hudoverflaten. Hvis erysipelas utvikles fra infiserte sår eller pussfylte hulrom, skyldes det oftere gule stafylokokker enn streptokokker.


Endelig en rynkekrem som virker. Et stort antall helsekostprodukter som lover å beskytte mot forkjølelse finnes, samt en rekke kjerringråd. Plages du av sår hals, og trenger noen gode tips? Da har du kommet til riktig sted.


Her har vi samlet fem gode kjerringråd til deg som har vondt i halsen. Bland en spiseskje eplesidereddik i et glass med lunkent vann. Denne drikken gurgles flere ganger daglig så snart du kjenner at du har vondt i halsen. Hovne mandler - kjerringråd. En kan ha det både med og uten feber, men er det snakk om sår hals vil man ofte ha feber i tillegg.


Streptokokker kjerringråd

Supplerende undersøkelser. Anbefales bare brukt ved kliniske tvilstilfeller. Har like god spesifisitet som dyrkning, men noelavere sensitivitet (rundt ) Ved klinisk sannsynlig virusinfeksjon kan positiv test være villedende, fordi 10– av befolkningen har streptokokker i svelgets normalflora. Rosen skyldes bakterier, vanligvis gruppe A streptokokker (GAS).


Mange ulike tilstander øker risikoen for å utvikle rosen, blant annet sår og sprekker i huden fra skader, kutt, operasjoner og insektsbitt. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg