fredag 30. september 2016

Marsipankake med sjokolademousse

Marsipankake har aldri vært enklere. Hent selv eller få levert. Vi leverer i hele Norge. Bestilling har aldri vært enklere. Avkjøl kaken helt i formen.


Løsne kaken fra formen med en skarp kniv.

Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del i tre bunner og dynk disse med melk. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. My taste is simple.


I only require the best. Det sa Oscar Wilde, og liker du dette ordtaket, liker du nok denne sjokoladekaken også;-) Som navnet indikerer, er Sjokoladekake med sjokolademousse en dobbel deilighet! Sjokoladekakebunnen er svært kjapp og enkel å lage, men utrolig myk fordi den inneholder rømme (samme oppskrift som Kosekake på detsoteliv.no).

Kaken fylles og pyntes med. Moussene i kaken er kremete, og valnøttbunnene gir knas til den ellers myke kaken. Og bare rolig- oppskriften ser verre ut enn den er. Med tre lag med knasende, søt og myk sjokolade er denne kaken midt i blinken for alle sjokoladeelskere.


Fredrik Solbakk Andersen (18), som står bak bloggen Letsbake. Hele Norge baker på TV3. Her deler han oppskriften på en fristende moussekake. Vår tradisjonelle marsipankake lages med fløtekrem og to lag fyll etter kundens ønske.


Pyntes etter sesong Vi skriver selvfølgelig på kaken dersom det er ønskelig. Det går selvsagt fint å pynte med annen sjokoladepynt også! Det går fint å lage kaken over et par dager, for eksempel kakebunn og lys sjokolademousse den ene dagen, mørk sjokolademousse den andre dagen og servere den tredje dagen. Bare pass på å kjøpe kremfløte med lang nok holdbarhet.


La kaken stå kjølig helt frem til servering. En NYYYYYDELIG marsipankake med bringebærkrem, vaniljekrem og friske bringebær! Håper dere har det bare bra og at dere har hatt en strålende fin dag.


Idag ble det et veldig sent inlegg, men jeg har vært uten internett halve dagen, og den kom nettopp tilbake. Smør en liten langpanne, ca. Kle så pannen med et bakepapir.

Hell røren over i pannen. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Eg har lyst å lage ei marsipankake med bl.


Trur du denne oppskrifta vil passe og fungere bra inni kaka? Eller er det ein anna type sjokolademousse (ser du har fleire oppskrifter på bloggen) som vil passe betre? På førehand takk for svar!


Sjokolademoussen kan du fordele lagvis med bringebærpunchen i små porsjonsglass. PS: de jeg bruker her er ikke så små. Det er nok til 4-porsjoner, avhengig av hvor store glass du bruker. Jeg legger først et lag med sjokolademousse , så litt deilig bringebærpunch, og deretter et dryss med lakrispulver.


Fløyelsmyk sjokolademousse med mandelbunn, dekorert med sjokolade, friske bær og frukt. Velg selv størrelse på kaken mm. Vil du ha bilde på kaken, så laster du det opp nedenfor. Bildet vil bli lagt ve og du plasserer det selv på kaken før servering.


Ha egg, sukker, vanilje og sitronskall i bakebollen. Sett den over vannbad (en mindre kjele med vann rundt kokepunktet) og pisk til sukkeret er oppløst og blandingen er litt varm (ca grader). Så fortsetter du piskingen i kjøkkenmaskinen eller med miksmaster. Pisk til du har en tykk eggedosis (bruk k-spaden hvis du har kjøkkenmaskin).


Vi kan by på marsipankake , fløtekake, bostonkake, slottskake eller sjokoladekake. Bilde på kake eller skrift er også mulig, bare skriv hva du trenger i kommentarfeltet ved bestilling. Dermed kan du lage kaken helt etter mottakerens smak. Jeg kjenner en mamma som elsker banan og sjokolade. For å blidgjøre henne, er en kake fylt med banankrem og sjokolademousse veien å gå.


Lussekatter baker man først og fremst til Luciadagen 13.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg