onsdag 14. september 2016

Cetirizin bluefish gravid

Lei av lang kø på apoteket? Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Graviditet Fortell legen din det hvis du er gravid , tror at du kan være gravid eller planlegger å bli gravid. Det er lite sannsynlig at utilsiktet bruk vil forårsake skadelige effekter på fosteret, men bruken av legemidlet bør likevel avbrytes.

Gjelder forhåndsgodkjent refusjon. For informasjon om individuell støna se HELFO. Det er fri prisfastsettelse for pakninger som selges uten resept, og maksimal utsalgspris kan derfor ikke angis.


Rådfør deg med lege eller apotek før du tar dette legemidlet dersom du er gravid eller ammer, tror at du kan være gravid eller planlegger å bli gravid. Utilsiktet bruk av legemidlet hos gravide kvinner burde ikke gi skadelige bivirkninger på fosteret. Legemidlet bør likevel bare brukes hvis det er nødvendig og etter råd fra lege.


I flere oversiktsartikler om behandling av allergi hos gravide vektlegges den lange erfaringen man har med første generasjons antihistaminer, og at store humane studier stort sett ikke har vist at disse er teratogene (– 12). Jeg tar cetirizin , og er ganske sikker på at det stod at gravide ikke kan bruke de.

Samme gjelder zyrtec. Men du kan lese pakningsvedlegget på nettet, for er ikke 1 sikker. Cetirizin går over i morsmelk. Dette legemidlet virker ved å blokkere effekten av histamin, som er involvert i utviklingen av den allergiske reaksjonen. Anbefalt dose for voksne og barn over tolv år er én tablett daglig.


Gravide og ammende bør så langt mulig etterstrebe å unngå eksponering overfor kjente allergener. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest.


Kjøp nå, test deg hjemme. Kan allergimedisin gjøre det vanskeligere å bli gravid ? Leser på mer eller mindre seriøse nettsider at antihistaminer kan tørke ut også de slimhinner som ikke bør tørket når man forsøker å bli gravid. Selv man ikke kan dø av det så er det farlig å ta for mye av dette legemiddlet. Blant de nyere preparatene er Telfast, Aerius, Kestine. Det er imidlertid ikke rapportert uheldige effekter på barn eksponert for cetirizin via brystmelk, men mulig sedasjon hos barnet kan ikke utelukkes (6a,7).


At også cetirizin er trygt støttes av britisk fagmiljø innen allergi og immunologi som anbefaler cetirizin som førstevalg ved behov for behandling med antihistaminer til ammende (8). Om du är gravid eller ammar, tror att du kan vara gravid eller planerar att skaffa barn, rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du använder detta läkemedel.

Oavsiktlig användning av läkemedlet av en gravid kvinna bör inte orsaka några skadliga effekter på fostret. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Tilsvarende er levocetirizin, L-enantiomeren av cetirizin , mindre brukt enn cetirizin , men det er god grunn til å forvente at bivirkningsprofilen vil være tilsvarende den som for cetirizin. Statens legemiddelverk skal sikre at alle legemidler som blir brukt i Norge har god kvalitet, er trygge å bruke og har ønsket virkning.


Er det ok å ta cetirizin som gravid ? Ikke at jeg skjønner hva det betyr men i mitt huet låter det lovende for at jeg kan ta. Hydroxyzine Bluefish ska inte användas under graviditet. Der er konklusjonen at førstegenerasjons antihistaminer er førstevalg ved graviditet og da spesielt deksklorfeniramin. Ved behov for tabletter anbefales loratadin eller cetirizin som man har lengst erfaring med. Du finner mer informasjon om dette på Relis.


Jeg får cetirizin på resept av legen og må for tiden ta den hver dag. Jeg tar den om kvelden fordi jeg blir så trøtt av den. Men det jeg synes er så veldig rart er at jeg sliter skikkelig med å stå opp morgenen etter også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg