onsdag 21. september 2016

Biff stroganoff med kjøttdeig

Krydre med salt og pepper. Pynt gjerne med finhakket persille. Potetmos, ris, salat eller en klatt med rømme smaker også. En kjent klassiker som aldri går av moten og kommer i mange utgaver.


Her er vår favorittoppskrift! Denne skal tilberedes raskt, så du bør bruke en mør biff.

Biff stroganoff smaker fantastisk med tilbehør som hjemmelaget potetmos ved siden av! Retten falt virkelig i smak her og jeg serverte den med hjemmelaget potetmos til. Dette er en stor porsjon og passer fint til 6-personer. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor.


Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Hell på fløte, kok opp og smak til med salt og pepper.


Server med potetmos, og gjerne litt rødbeter og sylteagurk til.

BIFF STROGANOFF : Jo mørere biffkjøtt du bruker, jo kjappere er det å lage denne smakfulle gryteretten. En kremet gryte til kalde høstkvelder. Stroganoff er klassisk høstmat. Kommer til å bruke Lett-Rømme som på 80-tallet :-) og fordi jeg har det i kjøleskapet. Må bare skille seg litt, det er ikke farlig, jeg tilsetter nok også en dæsj med rødvin eller basamico og kanskje et par dråper worchestershire.


Smaker fortreffelig sammen med potetmos og dampede grønnsaker. Tilsett gjerne stekt sjampinjong. Poenget her er å brune kjøttet over høy varme uten at det blir gjennomstekt, for så å lage en fyldig tomatisert fløtesaus med bacon, løk og sopp. Hell på kraften og la det hele småkoke til kjøttet er mørt (ca minutter).


Bland i fløte og rømme, og la koke litt før forstekt sopp og paprika has i. Hell kjøttet med sausen i kjelen og rør godt rundt. Smak til med salt og pepper. Hold gryta varm frem til servering og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Originalen er med biff , mens dette er oppskrift på en vegetarisk variant der kjøtt er erstattet med sopp. Denne retten ble servert hjemme hos oss da jeg var barn i spesielle anledninger, og jeg elsket det!


Klikk på film for å se hvordan du koker ris. Jeg elsket det så mye at jeg ønsket det som middagsrett til min konfirmasjon.

La gryta småkoke i minutter, jo lenger den får brasere jo bedre smak får du. Eller som søndagsmiddag med hyggelig selskap, stearinlys og noen glass rødvin til – jeg kan love deg at gjestene dine vil glede seg til å spise med en gang de kommer inn døra og kjenner lukten fra kjøkkenet. Varm opp olje i en stekepanne og brun kjøttet i 2-omganger. La det småputre mens resten tilberedes.


Del soppen i fire og stek i olje. Ha soppen over i gryten sammen med kjøttet. Ha litt smør i pannen og surr løken til den er myk og blank. Denne gryteretten krever ikke spesielt mye innsats, men du blir likevel belønnet med en svært smakfull godbit til dagens spennende OL-sendinger.


Og med litt justeringer for mine egne preferanser (uten å ty til de førnevnte posene), har jeg nå kommet fram til den varianten jeg tror jeg liker best: med store biffbiter, bacon og fløte. Ah, dette er rett og slett slikke tallerkenen ren-godt! Glutenfri , Gryterett , Kjøtt , middag , storfekjøtt Inviter venner på denne en kveld og du vil få fornøyde gjester.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg