fredag 30. september 2016

Feber og vondt i beina barn

Presise og raske termometer for måling av feber. Osteomyelitt er en bakterieinfeksjon (betennelse) i et ben. Hos barn kommer ofte sykdommen brått på, med sykdomsfølelse, feber , frysninger, smerter og ømhet i den knokkelen som er rammet.


Små barn kan ha mer diffuse symptomer og tegn. Nedsatt bruk av en arm eller et bein uten forutgående skade kan skyldes osteomyelitt. Leddsmerter er vanlig symptom ved mange ulike sykdommer.

Objektivt, synlige og følbare hevelser, medfører ofte økt varme i huden over det angrepne leddet og gir mistanke om artritt (leddbetennelse). Ogå skader og blødninger i ledd kan gi lignende symptomer. All utredning baseres på sykehistorie og en grundig legeundersøkelse i første. I ulike studier rapporteres en forekomst som spenner fra prosent til prosent - noe som gjenspeiler forskjeller i definisjon av tilstanden.


Tilstanden ses hyppigst hos barn i alderen 3-år. På våre sider om barn og ungdom kan du lese mer om ulike reaksjoner og behov det syke barnet kan ha, hvordan søsken kan reagere og hvordan det er å være ungdom å få kreft. Utbredelse og overlevelse.


Foreldre er årvåkne når barna får feber.

Be barnet titte ned på en bok eller lignende for å sjekke om det gjør vondt når nakken bøyes. Symptomer og faresignaler. Dessuten har han veldig ondt i beina ,av og til hele, men oftest ved anklene og leggene. I helga var vi i København og før vi gikk av båten fikk han noe som lignet et slag, han ble helt rar i øynene og da jeg snakket til ham fikk jeg ikke noe fornuftig svar.


Alle som har feber , trenger å drikke mye for ikke å tørke ut. Det er særlig viktig å passe på at barn som har feber , drikker nok. Dersom den syke er plaget av feberen og føler seg dårlig, bør hun ha lite på seg og eventuelt ligge uten dyne. Opptil av barn får en kraftig stomatitt når de smittes med herpes simplex-virus, hvor det kan sees blærer i hele munnslimhinnen.


Disse gjør svært vondt , og barnet vil ofte ha vansker med å spise og drikke, og være påvirket med f. Av de åtte barna som er presentert her, hadde kun to feber og redusert allmenntilstand ved innleggelsestidspunktet. Hovedsymptomet hos seks av åtte var redusert bruk av aktuelle ekstremitet. Dette er i overensstemmelse med en større kanadisk studie av 1barn hvor redusert bruk av arm eller bein var debutsymptom hos , mens kun. Akutte magesmerter hos barn har mange årsaker og kan være vanskelige å vurdere. Klinikken kan være annerledes enn hos voksne, symptombeskrivelsene ufullstendige, og små barn klager over vondt i magen ved mange ekstraabdominale tilstander, blant annet otitt, halsinfeksjoner og luftveisinfeksjoner.


Vi råder ikke barnehager til å måle feber på barn. Og stadig flere barnehager går nå bort fra dette. Det er allmenntilstanden, ikke graden av feber , som avgjør om barnet er sykt, sier hun.


Barnet mitt har vondt i ørene.

Svært mange barn opplever at de har vondt i ørene på et eller annet tidspunkt. Ofte skyldes dette at en vokspropp i ørene gir barnet smerter. En annen hyppig årsak til slike smerter er det man kaller forkjølelsesører.


Hun er snart ferdig spesialist i barne - og ungdomspsykiatri og jobber ved BUP Gjøvik, ved Sykehuset Innlandet. Magesmerter hos barn. Helgeland har undersøkt hva som kjennetegner barn og unge som stadig plages av vondt i magen. Hos de aller fleste er smertene ufarlige og barna blir bra helt av seg selv, uten behandling.


Har barnet smerter og ubehag vil dette også lindres. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme fra barnehagen til det er feberfritt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg