onsdag 7. september 2016

Svinefilet med bacon

Svinefilet er populær mat på grillen. I denne oppskriften har vi surret svinefileten inn med bacon. Grillede fersken og pepperyoghurt er godt tilbehør til grillet svinefilet.


Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Ta formen ut av ovnen og la kjøttet hvile i ca.

Finsnitt rødkål og fennikel så tynt som mulig, med mandolin, ostehøvel eller en skarp kniv. Skrell to klementiner og del dem i grove biter og skjær paprika i tynne strimler. Vi er kanskje over snittet glad i svinefilet innsurret i bacon , og nå er det såpass lenge siden det har stått på middagsbordet her hjemme at vi følte det var på tide igjen. Del svinefileten på langs nesten tvers i gjennom, og legg kremosten og litt friske urter inni åpningen.


Server med en frisk salat og godt brød. Pensle fileten, og grill den ca. Prøv gjerne ferdig baconsurret svinefilet fra ferskvaredisken hos MENY.

Eplebiter på grønnsaksspydene er også kjempegodt. Ostefylt svinefilet med bacon. Trespyd bør ligge i bløt i ca. Da blir det lettere å træ på ingredienser, og de tar ikke fyr. Dette er min samboers spesialitet og noe av det beste jeg vet!


Indrefilet av svin surret i bacon eller en god skinke, servert med store potetbåter til og en knallgod kremet saus med sopp og løk. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Bind sammen med hyssing så baconet holdes på plass.


Legg fileten oppå og rull sammen. Ta svinefileten og baconet ut av kjøleskapet i god før du skal steke eller grille maten. Tørk av svinefileten før du krydrer den med salt og pepper.


Du skal ha bacon rundt etterpå, så du trenger ikke veldig mye salt. Denne retten er enkel og lage og smaker veldig godt.

Surr baconet stramt rundt kjøttet. Honning glazen gir sødme og friskhet med ingefær, sitron og sennep. Server denne enkle retten sammen med en god salat og litt ris. Ta ut fileten og la den ligge på benken min før du deler den opp. Det holder alt på plass under steking og da synes ostelaget inni rullen etterpå også.


Sleng i noen grønne urter i osteblandingen,det gir fin farge og smak. Fylt svinefilet med bacon. Og så er det gøy å lage, og ser veldig fancy ut, selv om det er superlett. Tre ønsker på en gang, med andre ord.


Smak til med salt og pepper, og eventuelt noen dråper av din beste balsamicoeddik. Rett før servering rører du inn ss smør. Fordel grønnsaks- og epleterningene på en tallerken og legg noen skiver med svinefilet oppå. Topp dette med litt balsamicoløk, og drypp litt av sausen over resten av retten. Noe litt kraftig å varme seg på med en god og fyldig saus.


I fryseren fant jeg en indrefilet av svin som jeg tinte, og så rørte jeg sammen en gryte etter egen gane. Det ble kombinasjon av noen av mine favoritt-råvarer som sopp, bacon , løk, og crème fraîche. Og med smak av timian og hvitløk.


Da kan det ikke bli feil eller?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg