tirsdag 27. september 2016

Befruktning tid

Vi hjelper HBTQ, enslige og heteroseksuelle med surrogati, prosess og juridikk. Vi kan tilby en rekke komplette alternativer som passer for enhver som drømmer om barn. Det er et kappløp mellom spermiene, fordi det er bare én av dem som kan trenge inn i og befrukte egget. Straks det har skjed utløses en kjemisk reaksjon som sperrer de andre spermiene fra å trenge inn i egget.


Disse spermiene dør i løpet av kort tid.

Befruktningen skjer vanligvis inne i den ene egglederen. Mannens sæ som tømmes i skjeden under samleiet, består av 2–milliliter sædvæske, som kommer fra sædblæren og blærehalskjertelen, og 300–4millioner sædceller. De modne eggene uttas fra eggstokken og befruktes med sæd i et laboratorium. Etter et par døgn, når befruktningen er identifisert og delingen av egget påbegynt, legges det befruktede egget tilbake i kvinnens livmor. Om man lykkes, avhenger av mange forhol blant annet kvinnens alder og hva som er årsaken til infertiliteten.


Hvis egget er blitt befruktet, kan det feste seg til livmorslimhinnen. Dette skjer vanligvis omtrent en uke etter befruktning.

Så snart det befruktede egget har festet seg, begynner kroppen å produsere graviditetshormonet humant koriongonadotropin (hCG), som gjør at den tomme follikkelen holder seg aktiv. De fleste organsystemene er dannet ved slutten av sjette uke (uke 6) etter befruktning. Fram mot slutten av åttende uke (uke 8) skjer det kun små forandringer med organene. Fra niende uke (uke eller svangerskapsuke 10) skjer det ikke flere vesentlige forandringer, og barnet kalles nå et foster.


Venter du til den dagen du forventer å få menstruasjonen, er testene mer enn sikre. Vanligvis vil det være mulig å registrere hCG i urinen allerede dager etter befruktning (omtrent dager før forventet menstruasjon), men hCG-nivået kan variere i konsentrasjon og være for lavt til å gi utslag. Drektighet omfatter hele fosterutviklingen, fra eggets befruktning til fødsel. Denne tidsperioden kalles drektighetstiden. Lengden på drektighetstiden er forskjellig mellom ulike arter og blir gjerne lenger jo større arten er.


Små arter har betydelig kortere drektighetstid enn store arter. Hos noen få kan et positivt resultat slå ut uken før, men det er like vanlig at man ikke får en positiv test før ganske lang tid etter forventet menstruasjon. Noen produserer rett og slett ikke så mye hCG, sier Krogh.


Hvis man gjerne vil ha barn, dreier det seg altså om å ha samleie på et tidspunkt der det er sannsynlig at kvinnen har eggløsning. La oss gå i detalj og starte med the basics av en befruktning. To mennesker møtes og har samleie.

For at du skal bli gravid må samleiet skje på helt riktig tid. Spermiet må nå frem til egget på nøyaktig riktig tidspunkt og feste seg på nøyaktig riktig sted. Men heldigvis er det gode muligheter for å få hjelp. Her er alt du trenger å vite om utredning og assistert befruktning.


Assistert befruktning tilbys i Norge kun til kvinner som er gift, eller som er samboer i et ekteskapslignende forhold. Enslige kvinner kan ikke få assistert befruktning i Norge. Det tar längre tid om ni är äldre, men av alla kvinnor som är år och som regelbundet har oskyddat samlag blir fortfarande gravida efter att ha försökt i tre år 2. Så många som hälften av alla par uppskattas försöka bli gravida vid fel tidpunkt 3. Uansett når du tester, kan du være trygg på nøyaktigheten til et Gravid-resultat med enhver Clearblue graviditetstest. Men dersom du tester tidlig, skal du være klar over at selv om resultatet ditt er ikke gravi så kan du være gravid. Med den nyeste teknologien gir vi unik behandling innenfor assistert befruktning til hvert enkelt par.


Fagfeltet assistert befruktning er i rask utvikling og her er vi med. Metodene krever lang trening og erfaring, og det har vi. Vi legger stor vekt på forutsigbarhet, dette gjelder både tilgjengelighet, utredning og kostnader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg