torsdag 1. september 2016

Hvorfor stuffing kalkun

Kalkun kan tilberedes på mange måter. MatPrat har kalkun-oppskrifter her. Få kalkunoppskriftene her. På både helstekt kalkun, kalkunfilet og kalkunlår. Trenger du inspirasjon?

Her får du middagstips fra oss. Farsefyll: Finhakk løk og paprika. Skjær opp lever i terninger. Bland farsen med de oppskjærte ingrediensene. Fyll farsen i kalkunen før steking.


Knyt hyssing rundt bena og stram til (hvis du bruker stuffing , lukkes åpningen med stekenål, eller sys igjen). Farsen er med på å drøye kalkunen.

Ulempen med å fylle kalkunen med stuffing er at det kan være litt vanskelig å forsyne seg. For å gjøre det enklere for gjestene, anbefaler vi ofte å steke stuffingen i en form ved siden av, eventuelt mens kalkunen står og hviler etter steking, sier Løvbrette. Stuffing eller fyll til kalkunen kan gjerne fylles i en ildfast form og stekes mens kalkunen hviler.


Romjul og nyttår er tiden mange disker opp en skikkelig festmiddag med helstekt kalkun. Mange fyller ofte brødstuffing i kalkunen , men her serverer vi den deilige brødstuffingen med nøtter og tørket frukt ved siden av. For flere kalkuntips, sjekk ut amerikanske Café Fedoras oppskrift på helstekt kalkun med stuffing og hvordan du får kalkunen til å smake også under skinnet. Vil du gi kalkunen et løft uten å sette til verks med en hel kalkun - se Lise Finckenhagens oppskrift på farsert kalkunbryst. Legg den på rist over langpannen eller rett i pannen hvis fuglen er stor.


Vil du bruke kortere tid stek ved 1ºC, ca min pr kg. Oppskrift på klassisk og tradisjonell kalkun med stuffing til thanksgiving, jul og nyttår. Hemmeligheten bak en saftig kalkun , er steketid og hviletid. En kalkun er ofte diger, og det er mye saft på stort volum som skal få satt seg før kjøttet er klart til å skjæres i. Bruker du stuffing i kalkunen må du huske at den skal steke en time lenger. I videoen over forklarer han hvorfor du ikke bør kvitte deg med innmaten før du har utnyttet den til det fulle.


Helstekt kalkun er imponerende festmat, og spesielt populært på nyttårsaften.

Gni innsiden av kalkunen med salt og pepper, fyll den deretter med stuffing og sy igjen. Denne porsjonen er beregnet til en 6-kg’s kalkun. Resten av stuffing legger jeg i en ildfast form og steker for seg selv i ca. Ha kalkunen på en rist i en bakeform, hell på med vann slik at bunnen er godt dekket.


Pass på å etterfyll vannet mens kalkunen steker! Ha to gulrøtter, løk og selleristang i bakepannen og la det steke sammen med kalkunen. Spesielt viktig er det når kalkunen er fylt som her.


Min nye smaksfavoritt er stuffing i brødform. Til personer kalkun , ca. Tilbehør: stuffing , grønnsaker, kokte poteter og saus. Det er vanlig å beregne ca 5gram rå kalkun pr. Skal du spise kalkun på nyttårsaften, bør du ta den ut nå.


Thanksgiving, som i USA feires den fjerde torsdagen i november, gjør at fuglen stadig oftere havner på norske middagsbord også før 31. Triksene som gjør kalkunen saftig. Vi bryr oss om ditt.


Ingenting sier nyttårsfest så tydelig som helstekt kalkun med deilig stuffing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg