mandag 4. september 2017

Druer karbohydrater

Karbohydrater , eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og sammensatte. Noen av dem absorberes lett i menneskets kropp for eksempel sukker, mens andre ikke, slik som kostfiber som har en positiv virkning på fordøyelsesystemet. Vær obs på at tallene inkluderer karbohydratinnholdet også i skall og andre deler av frukt og grønnsaker som vanligvis ikke spises. I tabellene under er det en oversikt på innholdet av karbohydrater , samt kostfiber og kalorier i noen av de mest vanlige frukt- og bærtypene. Tabellene er satt opp etter karbohydratnivået, fra lavt til høyt innhol og er ment som et verktøy i valg av frukt og bær.


En drue inneholder vann, resten av innholdet er hovedsakelig karbohydrater , i form av fruktose og glukose.

Når jeg nå videre skriver sukker, så mener jeg ikke tilsatt sukker, men naturlig sukker i frukt: glukose og fruktose. Det finnes tusenvis av druesorter, og mest vanlig er det å skille mellom grønne, røde og blå, og mellom borddruer og vindruer. Frukt inneholder nemlig en del kalorier og sukker, som tross alt påvirker blodsukkeret.


Velg de fruktene som påvirker blodsukkeret minst, altså de med langsomme karbohydrater. Tommelfingerregel: Jo mer moden en frukt er, desto raskere tas den opp i kroppen. Raske karbohydrater.


Banan, druer , Aprikos, Rosiner. For selv om bananer og druer riktignok inneholder massevis av karbohydrater , finnes det mange andre og gode alternativer. For flere organer, som hjernen, de øvrige deler av sentralnervesystemet og nyrene er karbohydrater den eneste energikilden.

Når vi spiser karbohydratrik mat, bryter fordøyelsessystemet ned karbohydrater til enkle sukkerarter, det vil si glukose, fruktose eller galaktose. Det eneste du trenger å gjøre er å klikke på en bokstav ovenfor og du får opp alle oppføringene som begynner på den valgte bokstaven, men kun de som har registrert en verdi for karbohydrat (eller mer). Et godt verktøy for å finne de ingredienser med lavest karboinnhold. Vi håper du liker karbotabellen. I den nye dietten så anbefales porsjoner på maksimalt dl av frukt med relativt karbohydrater som plommer, fersken, epler, klementiner og kiwi.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Verken druer eller rosiner har noe særlig fett eller protein. Mens druer inneholder ca.


Det er først og fremst karbohydrater , dvs. Druer er noe de fleste liker, og har du først begynt, skal det godt gjøres å spise bare én. Søte og saftige eller syrlige og litt bitre – drueslagene finnes det mange av, og de ulike sortene har ulike smaker og egenskaper. Druer varierer i smak og farge, men felles for dem alle er en herlig sødme med en svak syrlighet og masse fruktsaft. Spises nesten uten unntak rett fra klasen.


De er nydelige i fruktsalat og er meget godt egnet til juice og smoothie. Frukter med raske karbohydrater er banan, druer , aprikos og rosiner. Men husk frukt inneholder mange næringsrike vitaminer, mineraler og antioksidanter som kroppen trenger.


Grønnsaker er supersunne, metter godt og har lite karbohydrater.

Allikevel, her kan du også velge mellom raske og langsomme karbohydrater. Herav sukkerarter 15. Les mer om DruerSe alle artikler med emne Druer.


Druer inneholder mineraler som fosfor, jern og kalsium. Den inneholder også druesukker som raskt opptas i blodet. Druene inneholder en del karbohydrater og det er mer karbohydrater i grønne enn.


Det finnes flere ulike karbohydrater som påvirker blodsukkeret forskjellig, slik at det er viktig å vite hva slags karbohydrater du bør spise. Blant annet fordi det er et restprodukt av disse lipoproteinene som avleires i blodåreveggen og i verste fall fører til et infarkt, kan et høyt inntak av fordøyelige karbohydrater øke risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg