mandag 25. september 2017

Barn som ikke vil sove 6 år

Det er alltid en eller flere årsaker til at barnet ikke vil sove ,. Hun jobber med barn fra 0- år. Det er viktig å lage et opplegg som dere vil gjennomføre. Hvor mye skal barnet egentlig sove ? Nyfødte barn kan sove opptil timer i døgnet.

Fra 4-måneders alder begynner spedbarna å forlenge søvnperiodene. Barn i alderen til år kan sove timer i døgnet. Er barnet så engstelig for å sove alene om natten, at det til stadighet finner veien til foreldresengen?


Disse rådene kan kanskje hjelpe barnet å finne ro og nattesøvn, uten at det går utover din søvn. De fleste barn er trøtte når de legger seg, og de vil sove. Hvis barnet ditt ikke sover , kan det hende det er noe på gang.


Etter fylte tre år er det ytterst få som sover på dagti sier Naphaug. Nedtrappingen kan det være lurt å gjøre gradvis.

Armer og bein vokser. Den raske veksten gjør at -åringen ikke har så god kroppsbeherskelse som tidligere. Kroppen kan noen ganger virke nesten lealaus. Seksåringen snubler, dulter borti, støter til, ødelegger ting og er ikke venner med motorikken.


Min datter på knap kan simpelthen ikke falde til ro og sove om aftenen. Jeg er ved at blive fuldstændig sindsyg! Det skal siges at hun aldrig har haft et godt sovehjerte - hendes søvnbehov synes mindre end hendes jævnaldrende.


Det er ingen av dem som er formelt godkjent for barn. Det eneste som brukes noen ganger er Melatonin, som er det søvnhormonet vi produserer naturlig. Det fungerer godt på barn som er autister eller har ADH men til friske barn anbefales det ikke med mindre det er snakk om kortvarig behandling som for eksempel ved en krise, forteller han. Noen barn får så lite reell oppmerksomhet i løpet av dagen at de ikke kan finne ro før de opplever å bli ”sett”.


Andre får så mye at de bare vil ha mer og mer. Barn er ikke maskiner og kan ikke leve lenge med å bare ”fungere”. De må føle at de lever, blir sett, verdsatt og anerkjent for å finne balanse. Brug aldrig sengen som et ste hvor man kommer hen, hvis man skal straffes.


Læg barnet til at sove , inden det er overtræt, og vent ikke , til barnet falder omkuld af sig selv.

Et barn skal være frisk, når det går i seng, og frisk, når det står op igen. Lad bare barnet falde lidt til ro i sengen, det behøver ikke at sove omgående. Barn som har problemer med å sovne eller å forbli sovende natten gjennom, kan ha et søvnproblem. Men det er ikke slik at alle barn som av og til våkner om nettene eller er urolig ved leggeti trenger behandling. Denne informasjonen omhandler barn uten helseproblemer, som er over to år gamle.


Jeg har en datter på år som nekter å sove i sin egen seng. Hun vil kun sove i min og farens seng. Det er styr uten like for å få henne i sin seng.


Når vi sier at hun ikke kan sove i sengen vår får hun et raserianfall uten like og hun gir seg ikke til vi gir henne lov til å sove i sengen. Hvis man har et barn som ikke vil sove i sin egen seng, trenger man ikke å stirre seg blind på at man føler at man må følge et bestemt ideal. Som kulturhistoriker er et ord som best alltid relativt, fordi det står i forhold til noen verdier som igjen er kulturelle. For barnet gjør det ingen forskjell hvilken tid på døgnet det er.


De rådene som her gis gjelder friske barn. Syke barn og barn med feber skal selvfølgelig få den omsorgen de trenger. Barn mellom måneder og ett år sover vanligvis til timer i døgnet.


Foreldrene må bestemme seg for om barnet skal sove i samme seng som dem, i egen seng eller på eget rom. Noen spedbarn roer seg best i foreldrenes seng, og jeg anbefaler ikke at barn under år legges på eget rom, sier hun. Teigen mener mange av dem som samsover, faktisk sover mye bedre, fordi de slipper å stå opp for å gå inn til. Nå vil barnet trolig ikke hvile om dagen, og vil derfor trenge litt ekstra søvn om natten.


Derfor er det viktig å justere leggetiden etter dette. Men ifølge Nasjonalt kompetansesenter for søvnsjukdommar i Bergen, kan barn ha behov for en hvilestund til de blir sju år. Slik kan familien sove sammen. Finnes ikke fasitsvar Når han står i sengen så er han ofte litt sint. Han roper og strekker seg etter meg.


Han viser tydelig signal til at han vil opp. Jeg tenker at det ikke finnes fasit på når man som foreldre skal gjøre hva. Man må se an situasjonen i sin helhet og kjenne på hva som føles riktig der og da.


Du kan være verdens beste mor eller far selv om babyen din sliter med søvnen, og hvor raskt du får babyen din til å sove er ikke noen målestokk på hvor flink du er som forelder, understreker Caroline Lorentzen hos Sovehjelp. Mange barn våkner fortsatt om natta når de er ett til to år , selv om de fleste nå er ferdig med nattmat. Her gjelder samme råd som for babyer over et halvt år : Ikke ta barnet opp av senga, men trøst dem i senga.


Man kan også benytte samme metoden som for mindre barn , vente litt lenger hver gang med å gå inn til barnet når det gråter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg