torsdag 7. september 2017

Fiskekaker i form

Fiskekaker i form

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Bruk en stor skje og form fiskefarsen til jevne fiskekaker.


Stek dem pent brune på begge sider i en varm stekepanne med margarin, 2-minutter på hver side. Stek potetskiver gylne i en panne med litt margarin. Server grove fiskekaker med karristuede grønnsaker og stekte poteter.


Fiskekaker kan lages av alle former for fisk, fra fet laks til torsk,hyse, makrell på boks eller rett og slett reker. Pass på at alle ingrediensene er kalde. Skjær fisken i biter. Mal én gang på kvern eller i en foodprocessor, bruk da momentbryteren, slik at fisken ikke hakkes for fint.


Tilsett potetmel, melk, krydder og finsnittet gressløk. Form til kaker og stek i nøytral olje tilsatt litt smør. Ta pannen av varmen og form fiskekaker med en skje.


Stek kakene gylne på begge sider på middels varme. Pisk dressingen og smak den til med litt salt og pepper. Helt til slutt anretter du alle salatbladene med dressing, fiskekaker , dill, løkkompott og sitron. Form farsen til fiskekaker med en spiseskje som er dyppet i vann, slik at farsen slipper skjeen. Brun kakene på middels varme i en stekepanne, hvor du trykker dem litt flate med skjeen.


Skru ned temperaturen i pannen og la kakene steke på svak varme i omkring minutter. Snu dem et par ganger underveis. Denne farsen kan du bruke til fiskekaker , fiskeboller og fiskepudding.


Lag gjerne en liten prøve for å smake om du trenger mer krydder. Kok opp fiskebuljong i en kasserolle. På bildet ser du fiskekaker ferdigstekte og i ildfast form. Legg merke til den hjerteformede fiskekaka på det første bildet :-) Tomatene ble lagt i forma sammen med fiskekakene, før de ble satt i ovnen.


Fiskekaker i form

De blir bakte og søte på smak når de står litt i ovnen. Bare prøv denne oppskriften med smaksrikt tilbehør og du blir overbevist. Hjemmelagete er best selvfølgelig. Om du velger fiskekaker fra butikken, er utvalget er nå veldig godt. Lakse- og kveitekaker eller steinbitkaker med hvitløk er smaker som fungerer godt i en fiskeburger.


Fisk, grønnsaker, svinefilet, kjøttdeig, rester fra gårsdagens middag - alt blir godt i form , men de beste er sprø på toppen og kremete inni. Gratenger og middagsformer finnes i mange ulike former og smaker. Dessuten er de smakfulle og enkle å lage. Perfekt hverdagsmat!


Fiskekaker i form

Da kan det være smart å forsøke å servere fisken i form av kaker. For mange barn er fiskekaker enklere å like enn et fiskestykke, og middagen blir ekstra sunn hvis du velger fiskekaker med ekstra mye fisk. Med variert tilbehør, frister den også de voksne. Fremgangsmåte fiskekaker av torsk: 1. Finhakk purreløken og del torsk i biter. Ha alle ingrediensene bortsett fra potetmel i en bolle og lag en jevn farse med stavmikser (eventuelt ha det hele i en food-prosessor).


Vend potetmel inn i farsen slik at du har en deig som er mulig å forme. Ha vann på hendene og form fiskekaker i ønsket. Bruk gjerne to spiseskjeer for å forme kakene. Dypp skjeene i vann, så blir det lett å forme pene kaker.


Stek fiskekakene i smør på begge sider på middels sterk varme til kakene er gjennomstekte. Fiskekaker skal helst lagast av fersk fisk, nettopp på grunn av bindingsevna, men det går fint å bruke frosen fisk også. Pass då på at du får med vatnet som tiner frå fisken, sidan mykje av magien ligg i dette vatnet.


For alle som skal lage fiskekaker for første gang: Gled dere! Grunnoppskrift fiskekaker. Hvordan lager man fiskekaker ? Fiskefarsen lages i en kjøkkenmaskin.


Fiskekaker i form

I sin enkleste form kjøres beinfri fisk sammen med salt og potetmel. Det er mye enklere enn du tør å tenke på! Da henger farsen sammen og blir enkel å forme. Men hvorfor lage selv når du kan kjøpe ferdig, tenker du kanskje? Svaret er at den hjemmelagde utgaven inneholder langt mer fisk.


I tillegg til å være veldig mye bedre på smak enn industrivariantene. Også kan du jo selvsagt tilrettelegge for egen, og familiemedlemmenes, gane og preferanser. Tips: Som ekstra tilbehør til er det godt med.


Nystekte, hjemmelagde fiskekaker smaker kjempegodt. Velg mellom en helt tradisjonell fiskekakemiddag med grove seikaker servert med smørsurret løk, kokte poteter og dampede grønnsaker â eller trå til med noe litt nytt i form av fiskefrikadeller i pitabrød med hvitløkdressing. Evnen til å binde væske er forskjellig fra fiskeslag til fiskeslag.


Bruk bare fersk fisk når du skal lage fiskekaker , frossen fisk har mistet mye av sin bindeevne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg