mandag 4. september 2017

Influensavaksine gravid 2019

Vaksineringen utføres av kvalifisert helsepersonell. Vår kunnskap - din trygghet. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest.


Kjøp nå, test deg hjemme. Anbefalingen gjelder for influensasesongen (høst og vinter). Ta kontakt med fastlege for å få vaksine. Om influensavaksine. Studier viser at vaksinen gir like god beskyttelse for gravide som for andre friske voksne.


De fleste gravide som blir influensasyke får et normalt sykdomsforløp. Beskytt pasienten og deg selv mot influensa. Plakaten oppfordrer helsepersonell å ta influensavaksine. Influensavaksinen beskytter deg og barnet. Brevmaler for innkalling til.


Studien er publisert i tidsskriftet Journal of Internal Medicine og viser at også spedbarnet drar nytte av at moren vaksinerer seg. Ny rekord: Antall utsendte doser influensavaksine har passert million. Andelen influensavaksinerte blant personar over år viser jamn auke. Diabetikere bør ta influensavaksine.


Dette er fordi gravide i andre og tredje trimester og spedbarn har en økt risiko for alvorlig sykdom hvis de får influensa. Folkehelseinstituttet anbefaler influensavaksine til gravide etter 12. Gravide i første trimester som også har annen tilleggsrisiko bør ta vaksine. Sandbu sier at influensasykdom kan skade fosteret i mors mage.


Og en av grunnene til at gravide anbefales vaksine, er at gravide har noe nedsatt immunforsvar for at kroppen ikke skal avstøte fosteret. Dermed har gravide høyere risiko for å bli alvorlig syke hvis de får influensa, forklarer Sandbu. Hun forteller at det fortsatt er få gravide kvinner som vaksinerer seg, til tross for at de tilhører risikogruppen som er anbefalt influensavaksine. Dersom du får influensa mens du går gravid , er du i risikogruppen for alvorlig sykdom og sykehusinnleggelse. Disse anbefales influensavaksine.


Dette gjelder blant andre alle over år, folk som bor på sykehjem og i aldersboliger, gravide etter 12. Vi begynner vaksinering av årets influensavaksine onsdag 23. I fjor høst og vinter ble det distribuert 858.


Hvis den gravide får alvorlig influensasykdom kan det også bli farlig for barnet i magen. Les om årets influensavaksine her. Forekomsten av influensa har også de siste årene vært lav i oktober.


Desember, januar, februar og mars er månedene med mest forekomst av influensa. Det er forventet at tallene stiger ytterligere – basert på tidligere års tall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg