mandag 25. september 2017

Hvit pizza med kjøttdeig

Nå spiser vi bare tynn og sprø og supergod pizza med de lekrekste ting på toppen (anbefaler Lofthus- pizza med reinsdyr og granateple for alle som bor i Oslo!) men en gang var det jo bare en pizza , og det var denne. Pizza er deilig kosemat, og denne er en tidløs klassiker med hjemmelaget fyll av tomatsaus, kjøttdeig og basilikum. Denne er toppet med pepperoni, rødløk og salvie.


Det er deilig å variere fra vanlig tomatbasert saus på pizzaen. Dessuten smaker hvit pizza fantastisk. Så enkelt og så godt.

Oppskriften gir porsjonspizzaer. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse. Lag fyllet mens deigen hever: Hakk løk og hvitløk. Bruk en romslig stekepanne eller gryte og fres løk og hvitløk i litt olje, tilsett kjøttdeigen og stek videre til kjøttdeigen er godt brunet.


Rør inn tomatpure, knuste tomater og oregano. Pizza bianca, eller på godt norsk pizza med hvit saus, er en fin måte å variere den tradisjonelle pizzaen på. Du rører raskt sammen pizzasausen, og styrken kan du regulere etter smak og behag. Deig: Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.


Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Vår mest populære pizza. Hvit pizza med spekeskinke. Spennende, litt annerledes og veldig smakfull. Se flere spennende pizzaoppskrifter her.


Kantareller, parmesan, spekeskinke og trøffelolje bidrar med mye smak i hennes oppskrift. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. La sausen småkoke i ca. Smak til med salt, pepper og basilikum.


Ha den over på en bakepapirkledd langpanne og fordel kjøttsausen. HVIT PIZZA med kyllingkjøttdeig Jeg testet ut det å ha pizza klar til steking, stående i kjølehjørnet over natten. Det gikk helt supert, og pizzaen smakte kjempegodt. Lag pizzadeig ved å røre ut gjæren i det lunkne vannet.


Rør i melet, litt av gangen til du får en smidig deig. La deigen heve på lunt sted ca. Tilsett olje og salt. Jeg elsker hvit pizza , men trenger litt inspirasjon til hva dere har på.


Det jeg helst vil ha er: - masse kjøtt, gjerne noe annet enn kylling (kylling er også velkommen, men trenger forslag til noe uten også, siden mannen er allergisk) - helst masse grønnsaker - gjerne gode oster, som blåmuggost,.

Stek kyllingkjøttdeig i en varm stekepanne med olje eller margarin til kjøttdeigen har fått en gyllen farge. Ha i revet hvitløk og chilikrydder. Smak eventuelt til med salt og pepper. Rull ut pizzadeigen, og legg den på et bakepapirkledd stekebrett, smør på pizzasaus og dryss over revet ost. Hakk kjøttdeigen godt opp mens den steker.


Når den er ferdig stekt har du i tomatpuré, vann og buljongterning. Rør mens det koker og krydre med oregano, salt og pepper. Skrell og del hvitløksfeddet i to på langs og ha det i sausen. La det småkoke mens du kjevler ut deigen.


Spe på med mer vann underveis hvis det er nødvendig. Dette er en pizza med god og tykk bunn som de aller fleste vil like. En deilig pizza bianca! Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen. Hjemmelaget pizza med røkelaks, kremet parmesansaus, spinat og kapers.


Her møter italiensk pizza den klassiske norske røkelaksen, og resultatet er en annerledes og fantastisk god pizza. Topp gjerne pizzaene med skivet avokado.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg