onsdag 20. september 2017

Ømme bryst og smerter i underlivet

Jeg har vært plaget med ømme bryst de siste to ukene, og samtidig har jeg hatt ubehag og litt vondt nederst i magen på høyre side. Ofte er det ingen åpenbar årsak, og det går over uten behandling. Men det jeg vet, er at siden jul ca så har jeg hatt uregelmessig syklus som jeg tror sakte men sikkert stabiliserer seg nå.


Jeg hadde en del mellomblødninger, men nå begynner jeg å få mer regelmessig menstruasjonsblødning dog er ikke blødning slik. Tørre og såre slimhinner i underlivet ?

Da er du ikke den eneste. Hva kan forårsake smerter i brystene? Smerter i brystene kalles mastalgi og er svært vanlig hos kvinner. Kanskje vil det også bli mulighet til å snakke litt om det som skjer omkring deg, din familie, venner, arbeid og sexliv.


Hvis der er en klar årsag til de ømme bryster , skal denne naturligvis behandles. Har man ømme bryster for eksempel som en del af menstruationscyklus, kan det hjælpe at bruge en støttende BH eller tage smertestillende medicin. For ammende kvinder er det vigtigt at tømme brystet godt og effektivt, så man forebygger brystbetændelse.


Magesår og sår på tolvfingertarmen kan føre til brystsmerter.

Som regel har du hatt tendens til slike plager tidligere. Gallesteinsanfall gir ofte plutselig innsettende smerter i høyre side av magen under ribbensbuen. Kan også gi opphav til smerter strålende ut i brystet. Lungebetennelse og lungehinnebetennelse kan gi brystsmerter.


Kontakt legen din hvis du får unormale smerter , utflod eller annet i den tiden du bruker spiral. Vi vet at en del går altfor lenge med symptomer uten å komme seg til legen. Jeg har morgenkvalme, ømme bryster og vondt i hodet veldig ofte, og lurer på om jeg kan. Jeg tenkte ikke mer på dette før jeg kjente at jeg har fått ømme bryster.


Ved skader eller fall, og etter operasjoner i brystkassen, ses slike spenninger ofte. De fleste som merker slike smerter , tenker raskt på hjertet, noe som ofte fører til økende muskelspenninger og økende smerter. Selve smertene antar man kommer fra irritasjon i musklene og senehinnene på grunn av overbelastningen. Mange kvinner oppsøker gynekolog fordi de opplever smerter eller svie i underlivet. Med smerter i underlivet menes smerter i nedre del av magen eller i skjeden.


De fleste tilfeller er ufarlig, men stikkende smerter , noe som føles som knivstikk i underlivet , kan selvfølgelig være skremmende og ubehagelig. Hvad er smerter i brysterne? Men undersøgelser har vist, at kræft sjældent giver smerter i brysterne.


Underlivssmerter er meget hyppige og udgør 1- af alle henvendelser til egen læge.

Smerter er altid et tegn fra kroppen på, at noget er galt. Nogle gange kan det være mere alvorligt. Her kommer forskellige slags smerter , som kan være en indikator for, at der gemmer sig noget bag smerten, som du bør tage til lægen og få tjekket.


Det anslås, at 300.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg