onsdag 20. september 2017

Smoothie med yoghurt

Noe av det enkleste, kjappeste, beste og sunneste du kan lage er smoothie. Det er kun fantasien som setter en stopper. Bidrar med viktige næringsstoffer! Yoghurt , melk og andre meieriprodukter inneholder proteiner, kalsium, B-vitaminer, jod og fosfor.


Börja dagen med en yoghurtsmoothie, en enkel kickstart som även kan tas med på vägen.

Smaksätt din smoothie med valfria frukter, bär eller grönsaker och mixa ihop allt till en svalkande dryck. Denne næringsrike og smakfulle smoothien har ikke fått navnet frokost i ett glass uten grunn. Dette er en energirik frokost som gir kroppen en god start på dagen. Glasset inneholder et fullverdig måltid med fett, karbohydrater og proteiner, som holder deg mett. Müslien gir litt tyggemotstan hvis du ikke blender den altfor hardt, forklarer juiceekspert Vibeke Blomvågnes.


Banan gir naturlig sødme, mens bær tilfører god smak. Vil du krydre smoothien med det lille ekstra kan du tilsette alt fra et hint av chili til vanilje, samt frisk ingefær. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor.

Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! En smoothie er en lækker, cremet drik, der ofte laves ved at blende frugt med yoghurt og isterninger. Drikken er populær hos børn, men vi voksne nyder også godt af den kølige drik, der næsten kan forvekles med en milk-shake - smoothien er blot et noget sundere valg. Mixa yoghurt eller mjölk med dina favoritfrukter och bär, och du har en nyttig och mättande smoothie ! Bruker du ferske bær tilsetter du 3-isbiter i tillegg.


Hvis du synes det blir for surt – smak til med litt søtning, gjerne Sukrin eller Tagatesse. For å få en laktosefri smoothie kan du erstatte yoghurt med laktosefri yoghurt. Vinneren kåret av juryen ble The Vanilla Monologues med sitt bidrag Norsk julecannoli med yoghurt naturell.


Gratulerer så masse! Juryen ga denne begrunnelsen: Vi likte spesielt godt den kreative Julecannelonien. Rødmende og frisk smoothie med jordbær.


Jordbær, lime og eplejuice blir til en slush som sjarmerer hele familien. Smaker fantastisk med norske søte og smaksrike jordbær. Tilsett gjerne yoghurt eller melk for en fyldigere drikk. Grønn supersmoothie.


Appelsinsmoothie med frisk ingefær.

Ved å mose hele råvaren bevares både fiber og næringsstoffer. Ta med deg smoothien. Hvis du har en liten termos eller en termokopp med skrulokk er det enkelt å ta med seg smoothie på skolen, jobben eller treningen.


Og for de som vil ha en smoothie som metter litt ekstra, har Maranik følgende råd: – Ha gjerne i nøtter og frø som gir litt ekstra proteiner. Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Då är smoothies svaret!


Frukt, yoghurt och kanske lite is – mixa – klart! Smoothie bowl med bær og yoghurt. Grön smoothie med spenat och ingefära. Om du har i jordbær bidrar dette spesielt med B-vitaminet folat som er viktig for fosterutvikligen og nyttig for kvinner. Les om hvorfor i Unge kvinners smoothie med jordbær og appelsin.


Vaniljestang smaker godt i smoothien. Jeg bruker hel stang og skraper ut frøene med en skje (resten av belgen bruker jeg som “rørepinne” i tekoppen).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg