mandag 11. september 2017

Ferdig melisglasur

Hvordan lage perfekt melisglasur ? Sjekk hvilken som er best! Skolebrød eller skoleboller er alltid en klassiker å få servert. Med ferdig vaniljekrem er det ekstra enkelt.


Av denne oppskriften blir det store eller små og saftige skolebrød.

Du kan lage melisglasur av eggehvite og melis til du får en passe tykk glasur. Det er opp til bakeren å bestemme. Alterantivt kan du kjøpe ferdig melisglasur på tube i butikken fra Dr Oetker. Kakestrøsselet jeg har brukt på hjertene er også fra Dr Oetker. Golden Pearls gir en superlekker finish!


Da er det en milliard ganger enklere å få på plass detaljene enn om du skal pynte huset når det er ferdig montert. Eneste unntak er istappene, som er det siste du gjør etter huset er satt sammen. Til pynten som vi har funnet frem til, trenger du kun fire ting: kokosmasse, mandler, saltstenger og melisglasur.

Neste gang du lager denne eller en annen formkake kan du også sjekke om kaka er ferdigstekt ved å trykke lett på toppen, spretter trykket opp igjen, da er kaka ferdig. Stek i cirka minutter på nederste rille. Bruk en tynn grillpinne eller lignende for å sjekke om kaken er ferdig. Det skal ikke sitte igjen røre på pinnen når du stikker den i kaken.


La kaken avkjøle på rist. Bland sammen melis og litt vann til ønsket konsistens. Bygger du hus sammen med barn er det tryggere og enklere å bruke melisglasur enn smeltet sukker som lim. Sitrondråper bidrar til at glasuren blir stivere.


La det nylimte huset tørke et par timer før dekorering. Bygger du store hus er det lurt å lime sammen deler av huset og la det tørke før så å montere alle delene sammen til. Vil du kun ha mønster med melisglasur ? Kanskje du vil ha røde og grønne nonstop på taket? Sikt inn melis litt etter litt for å unngå klumper. Bytt til en grind og miks det hele sammen på lav til middels hastighet.


Da får du en tykk og klebrig glasur, uten at den blir for luftig. Pynt gjerne pepperkakene med melisglasur og for eksempel Smarties, Non stop og sølvkuler.

Lag melisglasur ved å kjøre den siktede melisen og eggehvitene et par minutter i en kjøkkenmaskin. Ferdig glasur i hendig sprøytepose. Smakfull glasur i sprøytepose til dekorering av hvetebakst, wienerbrø småkaker og lignende.


Glasuren er enkel å påføre og er klar til bruk og gir en hvit og tett glasur som ikke renner av produktet. Nå er pepperkakekreasjonen vår ferdig og derved også årets bidrag i pepperkakehuskonkuransen, ja det er ikke noe hus men håper det går bra #128578; …ble ikke godkjent som hus …. Det går fint å bruke eggehvite- eller melisglasur til å binde sammen mindre hus, sier Narcin. Det finnes også bakelim på tube, blant annet fra Dr.


Foruten vekt på toppen av pepperkakehuset og veggenes evne til å bære et lass med seigmenn og nonstop, er det viktig å tenke på hvordan huset oppbevares. Pass på vekt og varme. Melisglasur og godteri er selvsagt noe de minste synes er gøy å holde på me og pepperkakebaking er en fin anledning til å gjøre noe sammen.


Mange lager også pepperkakehus. I Bergen lages det hvert år i desember en fantastisk utstilling av pepperkakehus, så er du i nærheten bør du stikke innom. Lager du store ting, som tak og vegger til pepperkakehus, er det lurt å la det ligge i ro på stekebrettet i to minutter når det er ferdig stekt, før du forsiktig legger det over på en bakerist. For å få en hvit og holdbar melisglasur bruker jeg eggehvite, og ikke vann, til å røre ut melisen i. Dette bakekitet inneholder alt du trenger for å lage utrolig saftige og gode gule muffins til barnebursdagen.


Velg selv om du vil lage melisglasur eller smørkrem. Tilsett kun vann, olje og egg, rør sammen - ferdig ! Eventuelt konditorfarge. Bruker du vanlig konditorfarge på flaske, kan du gjerne bruke mindre vann.


Jeg bruker farge fra Wilton, som kan kjøpes på Rafens eller Cacas. Den er ikke så flytende, og jeg får dermed sterke farger på glasuren uten at den blir tynn. Visp eggehviten lett. Juster med mer eller mindre melis. Sprøytepose får du kjøpt ferdig med ulike tuter med forskjellig størrelse på hullene.


Hvis du ikke har sprøytepose, går det fint å lage kremmerhus av matpapir som du vikler rundt hånden til en kjegle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg