mandag 18. september 2017

Forkjølet mor smitte baby

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Norsk robot fjerner MRSA og anna smitte fra rom og utstyr.


Decon-X fjerner MRSA effektivt fra alle overflater og utstyr.

Check out For The Baby. Men selv om barn som blir ammet er beskyttet av morsmelken, er også immunforsvaret umodent. I tillegg inneholder morsmelken antistoffer kun mot de infeksjonene som mor har hatt.


Nye virus og bakterier kan fremdeles gjøre barnet sykt. Et forebyggende råd er god håndhygiene. Det er også lurt å unngå steder med mye smitte i luften. Her er hjelpen du trenger.


Det er ikke moro å være forkjølet , og man synes litt ekstra synd på de aller minste.

Plusstid gir deg seks tips som hjelper. Små barn puster mest gjennom nesen, og derfor er det slitsomt for dem å bli forkjølet. En forkjølelse kan også utvikle seg til ørebetennelse, astma eller falsk krupp. Hvis barnet fryser eller er ute i kaldt vær, gir ikke dette i seg selv forkjølelse, men motstandskraften mot smitte kan nedsettes hvis man blir kald. Derfor blir man mer mottakelig for infeksjon i øvre luftveier.


Tiden fra smitte til sykdomsutbrudd er vanligvis kort, 1-dager. Slik unngår du smitte. Ifølge seksjonsleder og smittevernoverlege Silje Bakken Jørgensen ved Avdeling for mikrobiologi og smittevern ved Akershus universitetssykehus, kan også herpes simplex-viruset smitte via spytt.


Derfor råder hun personer med forkjølelsessår til å unngå kyssing, drikke av samme glass og dele bestikk. Klikket meg akkurat inn på din baby og skulle til å skrive et presis likedan innlegg som du har skrevet. Min datter er uker og veldig forkjølet.


Min eldste datter på år har vært syk og smittet henne. Jeg har engstet meg så masse den siste tiden at jeg kjenner jeg har vondt inni kroppen min. Har vært ganger hos legen med den minste.


Det finnes flere enn 2virus som kan forårsake forkjølelse. Første gang man er i nærkontakt med ett av disse virusene, vil det med all sannsynlighet gjøre en forkjølet.

Det forklarer hvorfor barn oftere blir forkjølet enn voksne, sier han. Når du er forkjølet , er luftveiene fulle av virus. Når du nyser, spres viruset i luften med ørsmå dråper.


Andre kan puste inn disse dråpene. RS-virus spres hovedsaklig via dråpesmitte fra nese og svelg, men kan også smitte ved håndkontakt, leker og felles håndklær. Man kan smitte andre i 1-uker etter at man har blitt syk.


Man blir ikke immun mot sykdommen, men senere infeksjoner blir som regel lettere. Og om noen er forkjølet så er det naturlig å ikke kose med babyen. Et nyfødt barn er også utrustet med antistoffer fra moren som beskytter barnet på samme måte som det beskytter moren.


Mengden antistoffer fra mor avtar gradvis og fra med alder sier vi at må barnet klare seg på egen hånd og bygge opp sine egne antistoffer. Jeg ville ikke dratt på besøk til en uker gammel baby når jeg visste at jeg var forkjølet. ORIGINAL: Mor til Sanna og Seb Tenk i en barnehage der er det ofte barn som er forkjølet , det som er forkjølelse hos den som er syk, kan jo gi krup til andre. Ska en da holde barna hjemme for dei er forkjølet ? Herregu det er jo ikke det jeg sier!


Jeg prøver bare å si at falsk krupp kan være smittsomt. Studier viser at personer som er utsatt for fysisk eller psykisk stress lettere blir forkjølet enn andre. Faren for å bli forkjølet kan øke hvis du fryser, fordi det har en negativ effekt på immunforsvaret. Det er helt vanlig at små barn har litt utslett de første ukene. Dette er en reaksjon på at mors hormoner - som passerer over i barnets blod i fostertiden - forsvinner.


Hormonene kan også føre til at noen jenter får litt blodig utflod. Navlestumpen faller av etter 7-dager. Vask huden rundt navlen forsiktig med rent vann og. Det er generelt ingen begrensninger for hva man kan foreta seg, selv om man har blitt forkjølet. Men man vil nok bli lettere sliten enn vanlig, og kroppen har sannynligvis godt av å ta det litt med ro mens forkjølelsen pågår.


Hvordan er prognosen? I de aller fleste tilfelle vil forløpet være godartet og man blir helt frisk etter 1-uker. Smitten kan for eksempel overføres ved at en forkjølet person hoster eller nyser i hånda, og deretter tar på andre, eller legger igjen virus på dørhåndtak, betalingsterminaler, eller lignende. Det er altså ikke så enkelt å beskytte seg mot smitte.


Håndvask er viktig, og det kan være lurt å unngå å ta seg i ansiktet. Barn som går i barnehage er mer utsatt for infeksjoner enn andre barn. Vanligvis avgjør barnets allmenntilstand om det bør være hjemme fra barnehagen i en periode, men for enkelte sykdommer kan det være nødvendig å bli hjemme utover dette for å hindre spredning av smitte til andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg