torsdag 7. september 2017

Eggløsningsblødning

Dette er et tegn på at man er veldig fruktbar akkurat da. Det forårsakes av at livmorslimhinnen kan lekke litt blod midt mellom østrogenstupet som kommer før eggløsningen og før det har blitt produsert nok progesteron til å opprettholde livmorslimhinnen. Noen har smerter i nedre del av magen, ut mot en av sidene. Eggløsningssmerter oppleves forskjellig fra kvinne til kvinne.


Andre opplever det som svake menstruasjonssmerter midt i magen eller i ryggen. Nå sist var det uker mellom og den var som vanlig. Er nå rundt eggløsningsperioden min, også har jeg fått en del blødninger.


Det virker som om jeg har fått vanlig mensen - bare at smertene mangler. Har lest dette fra pernille. Jeg venter mensen om to uker, og trodde at jeg hadde hatt eggløsning (kjente igjen det blanke slimet), men så i snart en uke nå har jeg hatt småblødninger (rosa, brunlig uflod). Er det noen her som har opplevd å ha eggløsningsblødning ? Det kan være sannsynlig at det er eggløsningsblødning , selv o. En eggløsningsblødning inntreffer på en tid hvor det er en topp av hormoner som fortykker livmorslimhinnen, som så kan lekke blod i ulik mengde.


En vanlig syklus er rundt dager, hvor eggløsningen som regel er ca. Noen kvinner kan ha uregelmessig syklus, og da forskyver eggløsningstidspunktet seg. Jeg lurer litt på om jeg har hatt en eggløsningsblødning denne mnd. Er det slik at disse blødningene kommer i forkant av eggløsningen eller når den allerede har vært? Skriv opp når hver menstruasjon begynner, når den slutter og når du blør innimellom.


Ser du at blødningen kommer 12- dager før neste menstruasjon og aldri ellers, kan du regne med at det er en eggløsningsblødning. Hvilke sykdommer kan ligge bak slike blødninger? Overgangsalderen er en livsfase som markerer at rundt fruktbare år er i ferd med å ta slutt. Noen av dere som har erfaring med eggløsningsblødning ? Jeg har aldri hatt blødninger ved eggløsning, men denne mnd så kom det noen dråper lørdag og en dråpe søndag. Hvor mye, hvor lenge?


Den lille blødningen du opplevde, kan være en eggløsningsblødning. Noen jenter kan se litt blod i forbindelse med eggløsning, dette betyr ingenting og er ikke farlig. Jeg ser at dere ønsker veldig å bli gravide, og at dere har prøvd en stund uten å ha lykkes.


Jeg synes derfor at dere bør oppsøke legen din for å få litt hjelp her. Er det vannlig at disse blir sterkere med alderen? Begynt å få rosa utflod dager midt mellom menstruasjonen. Jeg er ferdig med barn, men husker da at dette er når en i teorien er.


Jeg leste også litt om eggløsningsblødning her. Fordi på Storkklinik har de sagt at det er litt blødning hver gang jeg har blitt inseminert. Jeg har gjerne hatt litt blødning etter insemineringen også, og det kan egentlig både være eggløsningsblod og blod etter selve insemineringen.


Setter pris på alle forslag eller om noen har erfaring med eggløsningsblødning ? Har tatt el-tester fra lavpristester fra 25. Opplever ofte å blø litt rundt eggløsningsdagene. Ved blødning - er det tegn på at jeg har eggeløsning eller kan man blø uten eggløsning? Viktig å få svar på dette da jeg har problemer med å bli gravid.


Min mann og jeg prøver å bli gravide. Jeg sluttet med p-pillen for ca et halvt årsiden, etter nærmere åtte år på pillen. Det er ikke uvanlig med unormale blødninger i cirka fem år før det stopper opp. Jeg ville ha tenkt som deg, at det var en eggløsningsblødning , men det stemmer ikke med blødning på dag 20.


Da kan det kanskje være bortfall av eggløsning og bortfallet av hormonet progesteron som dannes etter eggløsning, og som regulerer syklus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg