onsdag 6. september 2017

Nys hastighet

Når stemmebåndene så åpnes, strømmer denne luften nærmest eksplosjonsaktig ut gjennom nesen. Det er ulike former for påvirkning i neseslimhinnen som utløser nysingen. Fenomenet er vanlig både hos mennesker og dyr. I kontrollerte forsøk er det til og med blitt målt nys som har hatt en hastighet på helt opptil 1kilometer i timen.


For at nyset skal smitte, kreves det naturligvis at personen er infisert.

Simuler et nys i sakte kino og pust luften inn i en ballong i stedet for å fyse den ut gjennom nesen. Knytt igjen ballongen og legg den i en tilliters bøtte. Hold den nede og fyll vann i bøtta til du når tilitersmerket, ta bort ballongen og bruk et litermål til å etterfylla bøtta. Nysing utløser enorme krefter. BASILLER: Et nys kan spre ut basiller med en ekstrem hastighet.


Et nys er en bombe som kommer ut av folks nese med høy hastighet. Selve bomba består av en enorm mengde ondartede og godartede bakterier og virus, samt masse snørr og dritt. De kommer i en fart av opptil 70km i timen.

Eller har du kanskje syklet en runde du vet er kilometer og som du brukte minutter på. Hvor fort har du da egentlig syklet i gjennomsnitt da? Fortvil ikke, med kalkulatorene under finner du svarene. Du kan også presse sammen tommel- og ringfinger. Om det har noen betydning hvilke fingre du bruker eller om det kun er for å få oppmerksomheten bort på noe annet, vet jeg ikke.


Oversettelse - Ordbok: dictionaries24. Er det usunt å Knær et nys ? Neste gang du får lyst til å kvele en nys , kan det være lurt å tenke gjennom det. Selv nysing kan noen ganger være ubehagelig, folk som prøver å kvele en kan stå overfor noen betydelige helsemessige konsekvenser, spesielt hvis nyser er voldelig. Plutselig innser du kanskje hvor viktig det er å dekke til munn og nese når du nyser. Og hvor viktig det er å dukke når noen andre gjør det.


Dette forteller hosten deg. Du har 1km med blodårer. Blod har litt av en lang vei å reise. Når man da, av høflighet, vrir overkroppen unna i det man nyser, kan utfallet føre til smerter i ryggen.


VOND RYGG: Feil BH kan føre til ryggplager. Eksperimenter på 1-2-3.

De fleste er også raske å gjennomføre. Disse eksperimentene er hentet fra plakaten som du alltid finner på midtsidene i Nysgjerrigperbladet. Hastigheten på de partiklar som blåses ut genom näsa och mun kan vara upp till 1(!) kilometer i timmen.


Nysattacker, att man fortsätter nysa i en halvtimme eller mer, kan bero på allergi mot exempelvis pollen eller överkänslighet mot dofter av till exempel parfym och tidningssvärta. Hastigheten för de partiklar som nyses ut beror på partikelns storlek, där mindre partiklar färdas snabbare. En nysning ansågs förr vara framkallad av högre makter, onda eller goda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg