tirsdag 12. september 2017

Blir ikke brun lenger

Jeg blir også veldig sakte brun. Begynner med minutter, og så tar jeg annenhver dag. Det tar ca uker før jeg merker betydelig forskjell. Når jeg da har fått grunnfargen går det ganske fort.


Så lenge du ikke blir solbrent trenger du ikke ta så lite som du tar.

Men brun blir jeg ikke. Jeg er rett over 4 har reist mye i sydligere strøk, men eneste gangen jeg har vært brun var da jeg var noen og år, og hadde ganger i solarium. Legen mente jeg måtte mette huden en gang, så ville jeg lettere bli brun neste år osv. Man må hukse at alle er ikke skapt for å bli like brun som andre.


Noen kler ikke en gang å være brun. Man er født som man er født som man er for en grunn. Her, du er ikke den første som vil bli brun.

Tror pigmenter er noe som forandrer seg litt over tid. Selv blir jeg heldigvis like brun idag som da jeg var liten, men kjenner andre som opplever det samme som deg. Livet er ikke rettferdig. Resten av kroppen var mørk brun av sol. Jeg husker at jeg oppsøkte lege, etter et år eller to, uten at jeg følte jeg fikk den hjelpen jeg trengte.


Redningen min ble solpudder, året rundt. Huden blir jo ikke akkurat bedre med alderen, og nå tyve år senere, ser jeg. Er du blant dem som aldri blir brun ? Som uansett hvor iherdig du soler deg og godt du smører deg ikke oppnår annet enn å bli rød og solbrent, eller få (enda flere) fregner? Da skal du heller ikke stresse med det.


Du blir ikke brun , og du bør heller ikke prøve å bli det. Hun har vært likblek på denne kroppsdelen så lenge hun kan huske, og aner ikke hvorfor det er slik siden hun ellers blir så brun. Jeg hørte at sola skulle være sterkest mellom og 1 men jeg syns ikke den er så veldig sterk. Nå er ikke sola her mer, og solarium har jeg prøvd i noen uker nå, det gir meg ikke i nærheten like mye farge som den naturlige sola. Jeg har lyst hår, derfor lys hu fregner og føflekker.


Blir ikke brun , bare flekkete Innser at det er vel bare sånn jeg er, dette løpet er kjørt til.

Siden utgangspunktet er en måte å strekke seg på (verb), nemlig langt (adverbial), må svaret bli lenger. Det handler jo ikke om å strekke seg slik at man selv blir både lang og lengre! Sammenfall mellom langt og lenge. Noen ganger er det vanskelig å se forskjell på komparativ av langt og komparativ av lenge.


Meningen er avhengig av. Den brune fargen man kan få av å være i solen kommer av et pigment som heter melanin. Noen har mer av dette pigmentet enn andre og blir av den grunn raskere og dypere brun.


Når du skal påføre selvbruning, lønner det seg å bruke litt og litt produkt av gangen, og jobbe seg fra beina og opp. Når det er for mye produkt på huden vil ikke fargen legge seg jevnt nok. Sørg for å ha god ti og gå nøye over alle overganger. Bruk ekstra tid på områder som lett blir skjoldete, som for eksempel rundt anklene. Vi anbefaler at du venter minst timer før du dusjer etter påføring av selvbruning, men jo lenger du venter, dess bedre er det (spesielt om du har vansker med å få farge).


Om du påfører den før sengetid må du passe på å vente med å legge deg til selvbruningen har trukket helt inn i huden, så den ikke dras av i sengetøyet. Slik blir du brun i en fei. Gul - ikke brun - Betakaroten gir ikke brunfarge, men først og fremst en gulfarge, forteller Langeland. Bruk minst solfaktor 1 og smør deg ofte.


Da blir du brun , og ikke brent - og du beholder den fine brunfargen lenge etter påsken er over. Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til og god påske! TIPS: Hvis du blir solbrent, er det bare en ting som gjelder: fuktighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg