fredag 29. september 2017

Male lakkerte møbler

Lakkerte møbler kan males. Mattslip lakken med slipepapir og bruk heftgrunn. Da får du god heft og du står fritt til valg av farge og dekor. Dette innlegget ble skrevet i Dagens tips, Hverdagen og alt det andre, Interiør og merket blogg, bloggurat, bokhylle, fornye møbler , gammelt blir til nytt, gjenbruk, hvit bokhylle, lindaslilleverden, male bokhylle, male gamle møbler , male lakkerte møbler , male laminat, maletips, nye møbler , oppussing av møbler , oppussing bokhylle.


Bruk grovt sandpapir først og avslutt med et fint papir.

Vask møbelet med salmiakk eller malingsvask for at malingen skal sitte bedre. På ubehandlet, oljet eller lutet treverk bør du påføre kvistlakk på alle kvister. En beiset og industrilakkert stol som denne kjente typen kan males og bli ny. Bruk oljebaserte malinger når du jobber på møbler med mye vinkler og utforminger.


Vannbaserte malinger tilpasset treverk finnes på markedet i dag, men de tørker raskt og det er vanskelig å få en jevn overflate. Det er sikkert i seneste laget å komme med tips, men det kan jo være at andre lurer på det sammen. Jeg brettet opp armene og satte igang, men det var ingen liten jobb!

Hvordan male møbler - stol. Denne bruksanvisningen gjelder for ubehandlede og tidligere malte møbler av treverk. I videoen nedenfor ser du maling av en stol. Hvem har sagt man må male hele kommoden?


Se her hvor fine kontraster det blir mellom treverket og den malte flaten! Uansett om du skal male en dør eller en kommode, gjelder mye av den samme fremgangsmåten! Vær nøye med forarbeidet, så blir resultatet alltid best. Dersom man likevel velger å legge ny overflatebehandling, må man ta hensyn til hvilken behandling man ønsker, og hva møbelet er behandlet med fra før.


Skjellakk er en svært ømfintlig lakk, som ikke tåler så mye. Gratis avbestilling! Stort utvalg av fint interiør. Rask og enkel handel på Ellos. Nordens største nettbutikk for hjeminnredning.


Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Finn nye møbler som passer deg og hjemmet ditt på IKEA.

Male over lakkerte møbler krever spesiell forberedelse teknikker eller du vil ende opp med hva eksperter referere til som male fiasko. Fordi lakk er et glanset, porøse belegg, betyr det ikke absorberer male også. Du må sand og slipes møbler for å fjerne lakk, som gjør at malingen til å feste. Jeg har et lite skap som jeg kjøpte ubehandlet for noen år tilbake. Brukte da sånn beis (?) på det (sånn at treverket synes gjennom malinga på en måte) og lakkerte det etterpå.


Jeg har gått kraftig lei av å ha det så mørkt og kunne tenkt meg å malt det lyst, men vil malinga sitte utenpå lakken hv. Et møbel som skal utsettes for mye slitasje bør males med en maling som er hard nok og egnet for møbler. Haraldseth anbefaler polyurethanforsterket maling, også kalt dør-list maling. Polyerethan er et bindemiddel i malingen som er hardere enn i vanlig akrylmaling. Når vi maler møbler ønsker vi at den skal flyte mer ut enn en veggmaling.


Husk dette når du skal male. Før du skal male møbler så er det viktig at lakkede flater (rester av gammel oljemaling, eller lakk) pusses ne så det blir matt og ripet opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg