fredag 17. november 2017

Ferdig risgrøt uten melk

Sett skålen i mikrobølgeovnen på full effekt, UTEN å stikke hull på toppfolien. La retten hvile i sekunder før du tar av plasten og rør om. Dryss over sukker og kanel og nyt.


Grunnen til det er at mellomste sønn får så vondt i magen etter han har spist det. Da er det best å la være med å lage det, tenker jeg. En pose på kg gir ca porsjoner.

En porsjon a 4g - 1g mer enn den vanlige grøten! Så dermed er en porsjon fortsatt kaloririk, sukkerfriheten til tross. Risgrøt er kokt av helmelk, ris og salt. Varmes i mikro eller kjele. Innhold per porsjon ferdig grøt.


Dette gjør at den ikke inneholder kalsium og jo to viktige næringsstoffer som en del av oss får for lite av, men denne grøten er et bra valg for de som ikke tåler melk. Ulempen med kokosmelk er at den inneholder mye mettet fett. Det er altså ikke slik at kokosmelk er sunnere enn vanlig melk.

Melken har en tendens til å fosskoke akkurat i det du kikker vekk et øyeblikk, og brune klumper oppstår fort om du ikke slaver over kjelen slik grøten befaler. Men frykt ikke: Matindustrien har som alltid svaret. De siste årene har det dukket opp stadig flere typer ferdig -grøt, som ikke krever stort mer enn at du klarer å gjøre noe varmt.


Vis produkter uten. Melk Gluten Fisk Sennep Selleri Soya Skalldyr Egg Sesam Sulfitt. Tenk at man kan lage god risgrøt uten melk.


Jeg har sett på diverse blogger at mange bruker en blanding av kokosmelk og annen væske, og selv om de lover at grøten ikke smaker kokos har jeg ikke helt klart å tro på det. Jeg er ikke spesielt glad i kokos, desverre. Risengrynsgrøt uten melk. Lett over min I år kan du finne manelden i grøten selvom du har melkeallergi. Her får du oppskriften på.


Odense erlet ½ ts ekte vaniljesukker eller ts vaniljesukker ss sukker. Nyt Norge-merket pga melken. Fremgangsmåte: Pisk Odense erlet og sukker sammen med en håndmikser til det blir krem.


Bland inn vaniljesukker.

Rør grøten opp med en sleiv eller slikkepott. Grøten er da ferdig etter 2-timer. Spe med ekstra melk hvis du synes grøten er for tykk. Server den varme risengrynsgrøten med smørøye, sukker og kanel.


Spe så med melk og kok opp på nytt. Pass på at melk og medisterdeig har samme temperatur. La grøten småkoke videre på svak varme under lokk til den blir passe tykk (ca minutter). Det finnes etter hvert flere typer ferdig ris- eller rømmegrøt i butikkhyllene. I løpet av de siste årene har det også kommet andre typer ferdiggrøt på markedet, både grøt av bygg og grøt laget av andre korn og frø.


I noen tilfeller pr porsjon. Klikk på varen for å se mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg