onsdag 1. november 2017

Hvor mange uker er det i en måned

Det tradisjonelle konseptet oppstod ved å måle kretsen av månefasene, hvor slike måneder er synodiske måneder som varer døgn timer minutter og sekunder. Fra fremgravde tellestaver har forskere en teori om at menneskeheten har telt dager i relasjon med månens faser fra så tidlig som den paleolittiske tidsalder. Hvor mange sekunder er det i en uke ? For å bruke konvertereren skriver du inn ønsket verdi i den tilhørende boksen. Klikk deretter med musen hvor.


Men regner man at det er cirka uker i en måned , ser man jo enkelt at det er nærmere måneder.

Dermed kan det være vanskelig å forklare for andre (ofte eldre familiemedlemmer som ikke var vant til å regne uker da de selv ventet barn) hvor mange måneder gravid man er. Dette ligger nærmere sannheten da man også har ferie og fridager. En måned er alt fra dager (februar) til eller dager (alle andre månedene ). Et år har uker , og et år har måneder. Beregn dager fra en dato til en annen. Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).


Hva er matbudjettet per uke , og hvor ofte handler du? Vi er to voksne i husstanden, og har middag hver dag.

Jeg handler en dag i uka , riktignok fordi det er langt til butikken, og da. Du kan utelate helger og helligdager for mange forskjellige land. Enhver gravid dame som går til svangerskapskontroller teller dagene for å vite hvordan babyen utvikler seg.


Men dette er ikke helt sant. Du kan dele dine uker på fire og få hvor mange måneder du er. Gjennomsnittet skal beregnes over fire uker. Det skal være arbeidsfri fra kl. Jul-, påske- og pinseaften skal det være arbeidsfri fra kl.


Arbeid innenfor disse tidsrom regnes som søn- og. Ble du noe klokere? Det er egentlig veldig enkelt, men kan likevel føles vanskelig fordi vi ikke tenker på at et svangerskap varer ut hele den niende måned , hviklet er det samme som mnd.


Denne ekstra ferien gir vanligvis også en forhøyelse av feriepengesatsen fra 1prosent til prosent. Dette var en del av lønnsoppgjøret, og ikke en del av ferieloven. Arbeidstakere som fyller år i løpet av ferieåret har krav på en uke ekstra ferie.


Jeg jobber timers uke , dvs 1timer i mnd. Dersom du ikke har tariffavtale, er ditt arbeidsforhold regulert av arbeidsmiljøloven evt. Man kan avtale kortere alminnelig arbeidstid gjennom tariffavtale.

En avtale som mange har er 3timer per uke. Arbeid ut over arbeidsmiljølovens grenser for alminnelig arbeidstid er overtid. Det er i folketrygdloven vi finner reglene for hvor mange dager du kan være borte fra jobb uten legeerklæring.


Her har vi oppsummert de viktigste reglene for deg. Det er nemlig en begrensning ikke bare på hvor mange dager du kan være borte før du må til legen og få en sykemelding, men også hvor mange ganger i løpet av et år du kan bruke egenmelding ved sykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg