onsdag 15. november 2017

Kreativ samlingsstund

Gudrun sine sangskattar - ei kjekkare, meir kreativ samlingsstund. Der laga eg rammeverket til Sju steg til ei spennande samlingsstund. Det er bedre med en magisk og inspirerende samlingsstund i uka enn en rutinepreget uinspirerende hver dag!


Barn er svært vare for voksnes følelser. De merker raskt om vi voksne liker oss i samlingen og følelser smitter. Det er derfor viktig å nyte samlingen, våge å ta litt av og jobbe med å skape rutiner og innhold man trives i.

Forslag til samlingsstund med musikk. Dette kan brukes i YFF faget, i annen praksis eller for de som jobber i barnehage. Rommet er en viktig faktor når vi skal ha sangaktiviteter med barna, og det finnes mange muligheter. Tenk gjennom følgende punkt i planlegging av samlingsstund og sangaktiviteter: Hvor skal samlingsstunden være?


Hvor er det mulig å samle barna til sangaktiviteter? Er det mulig å lage en fast plass med trygge rammer? En god samlingsstund virker samlende og er blant annet forebyggende med hensyn til mobbing, sier barnehagelærer, forfatter og kursholder Trude A. Det blir et sted der voksne og barn knyttes sammen, og hvor vi opplever samhørighet og samhold.

Her kan du bla deg gjennom undervisningsopplegg, leker, pedagogiske triks og mye mer! Du kan søke etter ønsket informasjon, eller sortere etter fag, navn, forfatter, klassetrinn, stikkord eller forfatter ved å klikke på tittelen. Deretter leste vi alle evetyrene høyt for alle. De syntes dette var super morro. Etterhvert når de fikk taket på dette så kunne vi ta det i hele gruppa.


Hjelp til noe artig i samlingsstund i barnehagen. Barnehagen må legge til rette for og videreutvikle barnas kreative prosesser og uttrykk. Gjennom arbeid med kunst, kultur og kreativitet skal barnehagen bidra til at barna.


Som barnehagelærer må vi, som rammeplanen sier, legge til rette for og videreutvikle barnas kreative prosesser og uttrykk. Vi skal stimulere barnas nysgjerrighet, utvide deres forståelse og bidra til undring, undersøkelser, utprøvinger og eksperimentering. Digital kreativitet i barnehagen.


I Merikroken Barnehage vil vi at samlingsstundene skal fenge barna, de skal være en opplevelse. Derfor har vi som mål at noen av samlingsstundene våre er magiske. Kreativ barnehage Hove er en privat barnehage eid av Klippen Pinsemenighet, som også eier Kreativ barnehage Bogafjell. Vi har utvidet kristen formålsparagraf.


Det betyr at vi ønsker at det kristne budskapet og verdiene skal være en naturlig del av vår hverdag. Dette blir formidlet i samlingsstund , gjennom sang og tema-arbeid.

Eg har ein liten hemmelegheit, som gjer heile samlinga, ingenting er så moro som denne vesle detaljen. Se hvordan dere overlever innendørs-dager. Her har du tips til enkle aktiviteter for barn i alle aldre. De fleste aktivitetene fungerer også fint med kun en deltager. Altså dere finner kanskje ikke de stiligste produktene her, for det skal synes at barn har skapt det.


For å inspirere barna til å finne på ting helt selv, inspirere til kreativ tenkning, setter jeg ofte opp et hobbybor som blir stående i et par uker av gangen. Gjerne i forbindelse med jul og andre høytider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg