torsdag 30. november 2017

Feberfri dag

Ikke nødvendig med feberfri dag Hvis barnet virker friskt nok til å delta i en vanlig barnehagedag etter noen dager med feber, trenger du ikke å holde det hjemme til det har vært feberfritt i ett døgn. Nei, det er ikke noe vi anbefaler. Barn med feber bør være hjemme for sin egen del, ikke på grunn av smitte.


Barnehagen til vår datter har en regel om at barn SKAL være hjemme en ekstra dag etter feber, uansett. I et oppslag og rundskriv står det at barnet skal ha en feberfri dag hjemme, selv om barnet er kvikk og rask.

Jeg vet av erfaring hvor viktig HVILE er når kroppen kjemper mot en sykdom av typen forkjølelse, halsbetennelse, osv. Så når det gjelder mine skolebarn har de en feberfri dag hjemme før de går på skolen igjen. Det er jo ikke ofte de har feber uansett. Feberfri dag hjemme - vanlig?


Alltid feberfri dag hjemme før barnehagen - Barn. Når det gjelder feber, har de fleste barnehager regler om at barnet må være feberfri i timer før det kan sendes i barnehagen. En slik generell regel er verken nødvendig eller anbefalt, sier Preben Aavitslan leder for Smittevernlegene - nettverk for smittevernansvarlige kommunelege.

Att komma tillbaka samma dag man är feberfri till ett stökigt ställe så som förskola är ansträngande för barnet. Trotts att barnet är feberfri så kan man vara hängig och trött, dessutom är det lätt att dom drar på sig nya sjukdomar om man redan är lite småhängig. Tommelfingerregelen er at man skal ha en feberfri dag hjemme før man går tilbake på jobben. Her er det ting som tyder på at ekspertene ser litt annerledes på forkjølelse enn folk flest. Bare ni prosent av nordmenn mener det alltid er akseptabelt å sykmelde seg når man er forkjølet med litt feber.


Retur til barnehage kan skje når barnet er klinisk friskt og har tre negative kontrollprøver tatt med 24-timers mellomrom. Første kontrollprøve tas tidligst 2-dager etter symptomfrihet. Personalet og andre barn i barnehagen som har eller har hatt diaré siste dager bør undersøkes med hensyn på EHEC. Om barnet är hemma från förskolan eller skolan behövs ett läkarintyg efter sju dagar , för att kunna få ersättning från Försäkringskassan för vård av barn, så kallad VAB. Sjuka barn behöver vila.


Ett barn som är sjuk ska ha möjlighet att vila när som helst, många gånger om dagen om det behövs. Men mot normalen, så har feberen vært høyere og mer langvarig i dag. Jeg målte nettopp, og da er tempen 3°C. Ikke rart jeg føler meg så pjusk og ekstra sliten. När febern fortsätter att vara hög i fyra, fem dagar utan att det finns någon uppenbar orsak.


När febern först går ner och sedan börjar stiga igen, vilket kan bero på att du har fått en bakterieinfektion som ska behandlas med antibiotika.

När du får ont i magen i samband med febern. Lillegutt hadde feber i går ettermiddag og i natt pga tannfrembrud ikke noe i dag tidlig. Så jeg fortalte at han hadde att feber pga tanna ( vet det er det, er alltid det samme hver gang det kommer en ny) og da var de kjappe med å si at vi har som regel at de skal ha en feberfri dag hjemme før. Jeg lurer nemlig på hva som er definisjonen på feberfri ? Hvordan vurderer dere feber? Vi har vært hjemme i fire dager nå, og er litt frustrerte.


Prinsessen var syk på mandag, feber over og slapp, så hun skulle helt klart være hjemme på tirsdag også. Ikke snufsen eller slapp i dsg, men hadde feber i går. Ville dere sendt noen få timer i barnehagen i dag ? Hur länge tycker ni det är OK att hålla barnet hemma från dagis?


Vid feber, har ni en feberfri dag innan ni lämnar tillbaka? Jag tycker att det känns så jobbigt, hjärtat säger förstås att en feberfri dag ska man bara ha, men samvetet säger tillbaka till jobbet så fort som möjligt och lämna barnet på dagis på en gång. Det känns lite som fusk att vara hemma med ett friskt. Bruk sunn fornuft når du skal avgjøre om hvorvidt barnet skal være hjemme eller ikke.


Og spør deg selv: Er barnet friskt nok til å være med på aktivitetene gjennom en skoledag? Kan barnet smitte andre barn eller ansatte på skolen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg