onsdag 22. november 2017

Bytte jobb når man er gravid

Finn din drømmejobb i dag. Må sige at jeg synes ikke det er særlig smart at bytte job når man er gravid tænk på at du kun kan være i arbejdet i måske måneder til og så går man på barsel måske man efter barsel tiden vil forsætte med at gå hjemme og tager permitation ja da kan man være bort i op til et par år fra jobben , da skal arbejdskiver få en ny. Tenker du på å bli gravid , eller har du allerede prøvd en stund uten resultat?


Her finner du andre prøvere! I Norge er det vanligere å være i jobb når man er gravid , enn i mange andre land. Omtrent prosent av gravide er yrkesaktive.

Dette skyldes i hovedsak et tydelig og ivaretakende lovverk og svært gode sosiale ordninger når det gjelder sykdom, svangerskap og fødsel. Forbudet mot diskriminering på grunn av graviditet er hjemlet i likestillings- og diskrimineringsloven. I tillegg til å oppstille et forbud mot diskriminering av gravide , hjemler også loven et forbud mot å innhente opplysninger om graviditet eller planlagt graviditet i § 30: Arbeidsgivere må ikke i ansettelsesprosessen, herunder under intervju eller på annen måte, innhente. Permisjonen varer jo bare år, så er du tilbake! Du er ikke nødt å si ifra, men jeg hadde nok gjort det.


Arbeidstakeren plikter å melde fra til NAV-kontoret om enhver bedring i helsetilstanden som kan medføre at vilkårene for unntak ikke lenger er til stede. Dersom søknaden blir innvilget kan arbeidsgiveren kreve å få sykepengene refundert av NAV forutsatt at fraværet er svangerskapsrelatert. Feriedagene som er overført, vil derimot bortfalle, forteller Espejord Jensen, fordi dagene i seg selv ikke er verdt noe i kroner og øre.

Disse følger ikke med inn til ny arbeidsgiver, understreker hun. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen.


Ring 1når det er akutt og står om liv. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Vet også at drømmejobben blir utlyst til sommeren (en jobb jeg har blitt oppfordra til å søke på av de som skal lyse ut). Jeg tenker: Guud så dårlig gjort av meg å forhåpentligvis enten være gravid allerede eller bli det innen relativt kort tid etter man begynner i ny jobb (hvis man er så heldig å få den).


Hvis du er bekymret for at du utsettes for stoffer som kan påvirke deg og barnet, bør du kontakte verneombudet på arbeidsplassen. Snakk med sjefen din, og med jordmoren eller legen hvis det ikke finnes noe verneombud på arbeidsplassen. Det er ikke bevist at det er skadelig for gravide kvinner å jobbe foran en datamaskin. Likevel er det en balansegang.


Det å bytte jobb veldig hyppig kan få en potensiell arbeidsgiver til å stusse litt. Du bør ikke bytte jobb for ofte. Vil også anbefale deg til å bytte fastlege hvis du ikke er fornøyd med den legen du har nå.


De aller fleste som er gravid velger å gå annenhver gang til fastlege og jordmor. Det er viktig for deg at du får personer som du kan snakke med om det som er viktig for deg.

Det er den enkelte arbeidstaker som må føle på når man mener tidspunktet for å fortelle lederen sin om graviditeten, er best. Det er opp til kvinnen selv når hun velger å fortelle arbeidsgiveren sin om graviditeten, men likestillingsloven verner uansett gravide og nybakte foreldre mot ulovlig forskjellsbehandling, sier likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik til klikk. I disse yrkene får du ikke lov til å jobbe når du er gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg