tirsdag 14. november 2017

Ricotta ost oppskrift

Ricotta er et italiensk melkeprodukt. Navnet ricotta kommer fra det latinske ordet recocta, kokt en gang til. Uansett, ricotta gjør seg godt i pastaretter, desserter, eller rett og slett på brødskiva.


Mens de fleste inneholder helmelk og sitronsaft, er andre tilsatt fløte eller har eddik som syre i stedet for sitron. Matbloggeren Julie Van Rosendaal.

Gjestene smører selv den myke osten blandet med olivenolje, urter og knasende nøtter på ristet brød. Pannebrød med ricotta og marinerte grønnsaker. Disse flate brødene går kjapt å lage og stekes i panne.


De toppes med ricotta , løk, fennikel, urter og rucola og kan serveres med en gang. Den lages av myse, slik som den norske brunosten. Først blir melken løpefelt og ostestoffet skilles fra mysen.


Her har vi brukt tagliatelle, men annen pasta kan også brukes, og purre kan også erstattes med vårløk.

Server med revet parmesan, ristede valnøtter, saften av sitron og fersk oregano. Lyst å lage din egen ricotta ? Kok opp melk, kremfløte og salt i en stor gryte. Det er virkelig enkelt! Fersk ricotta er en hvit, bløt, umodnet ost som kan minne om cottage cheese i utseende. Den har en mil søtlig smak når den er fremstilt av fersk, søt myse.


Opprinnelig ble ricotta fremstilt av myse fra produksjon av saueost. Denne ferskosten ligner ricotta , men ricotta lages av myseprotein fra melk, mens denne ferskosten lages av de andre melkeproteinene. Hvis man presser denne ferskosten for å fjerne mer vann, vil man sitte igjen med paneer, en ost som er mye brukt i indisk mat, eller queso fresco, brukt i mexicansk mat. Endelig en rynkekrem som virker. Mye bedre enn kjøpe ricotta ! Ha ricotta i en bolle og pisk den luftig.


Her finner du oppskriften på de berømte vaflene fra. I denne oppskriften bruker jeg spinat, som de fleste liker og ricotta ost. Vi omtaler feilaktig ricotta som en ost eller mykost, men det er rett og slett et myseprodukt som den norske brunosten.

Rør inn ricotta og smak til med salt og pepper. Hell vannet av pastaen og rør den sammen med løk- og spinatblandingen. Ha alt over i en smurt ildfast form. Cannelloni er sylinderformet pasta som på italiensk vis fylles med kjøtt eller ost , toppes med tomatsaus og bakes i ovnen. Med fyldige smaker av ricotta og spinat gir denne retten deg en ekte smak av Italia.


Visp sammen ricotta , melk og eggeplommer i en bolle. Pizza uten ost – tyrkisk lahmacun. Oppskrift fra TV-serien Ei verd av krydder. Tyrkerne kaller pizzaen lahmacun, og sløyfer osten.


Ferskosten ricotta gjør at disse søte, italienske kjeksene blir ekstra saftige og lett syrlige. Med et hint av sitron og søt glasur skal det godt gjøres å spise bare en! Pynt dem i rødt og grønt og du har en ny utfordrer til de norske julekakene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg