torsdag 9. november 2017

Barnets utvikling 01 år

Følg babyens utvikling måned for måned fra fødselen til barnet fyller år. Råd til foreldrene om hva dere kan forvente dere, og tips til oppdragelsen. Menneskebabyen kommer til verden som et av jordens mest hjelpeløse skapninger – tenk hvilken utvikling vår lille baby skal igjennom i løpet av det første året!


Når året er omme skal babyen din kunne si sine første or kjenne igjen mennesker og gjenstander, kunne bevege seg rundt og kanskje ha lært å gå. Siden øker evnen til å kommunisere og evnen til å beherske kroppen. Når barnet er ett år , har kroppslengden økt til omtrent det dobbelte og vekten til det tredobbelte!


Ikke i noen annen periode i barnets liv skjer det så store og raske forandringer som i det første leveåret. Barnets evne til å forstå utvikler seg også. Du kan hjelpe barnets utvikling av ordforråd og hukommelse. For eksempel kan du lage en collage eller et album med bilder av viktige mennesker i barnets liv – slektninger, nære venner og barnevakter. Pek på de forskjellige og si navnet deres.


Spør barnet: “Hvor er bestemor? Se om barnet kan finne bestemor. Frem til barnet er år gammelt er utvikling av trygghet og tillit til omgivelsene og foreldrene det mest avgjørende for barnets sosiale utvikling. Føler barnet seg ikke trygge vil de ikke få tillit til foreldrene og omgivelsene sine.


Barns psykososiale utvikling - sjekkliste 0-år Oversikt over milepæler i barns psykososiale utvikling Allerede når barnet er seks uker, kan det begynne å smile. Motorisk utvikling 0-år : 0-år : Mye skjer i den motoriske utviklingen i barnets første leveår. Først er barnet ustabilt når det ligger på ryggen, og har lite balanse.


Etter hvert begynner krabbing og interessen for å gripe etter ting. Barnet bør ha stabilitet og styrke i kroppen til å kunne holde hodet og vekt på albuene. Alderstypiske trekk 0–år.


Dette tekstmaterialet tar utgangspunkt i filmen om alderstypiske trekk i barns utvikling 0–år. I lenkesamlingen ligger det i tillegg fagstoff som generelt sier noe om barns utvikling. Forstå barnets utvikling 0-år Barnet er avhengig av deg som mamma eller pappa for å føle seg trygg og utvikle seg. Det er hentet fra Vghelse- og oppvekstfag.


De yngste barna uttrykker ønske og behov for kontakt med deg på ulike måter - i takt med sin egen utvikling. Utvecklingen första levnadsåret är nästan ofattbar. Också du som förälder har lärt dig och utvecklats mycket under det första året. Du har lärt dig handgreppen och har vant dig vid att vara förälder.


Du och barnet har skaffat vanor och rutiner och lärt känna varandra. Oj, der var babytiden over. Den bittelille, hjelpeløse krabaten du holdt i armene dine for et år siden, er nå blitt en egen personlighet som vaklende står foran deg. Man kan bli helt svett med tanke på hvilke kvantesprang utviklingen har tatt dette første året.


Barns sosiale utvikling er en forskningsstudie som følger ca. Kunnskapen vi får fra studien skal brukes til å bedre barns oppvekst gjennom nye tiltak som fremmer utvikling av sosial kompetanse og forebygger atferdsvansker. De forstår forhold mellom mennesker og menneskers forhold til gjenstander. De har ikke vanskelig for å gjøre seg forstått.


Barna begynner kanskje å lære bokstaver, kan telle fem eller flere gjenstander og begynner å få forståelse for begrepet tid. Barn som fyller år mellom sommer og nyttår vil være fem år når de begynner på skolen. Generelt vil barnets språkforståelse være langt bedre enn evne til å uttrykke seg. Barnet kan forstå utrolig mye av ting som blir sagt til det, men kanskje snakke lite selv.


Ingen barn vil lære seg å gå før det har lært å stå. Men tidspunktet for når man behersker disse ferdighetene, varierer enormt. I perioden fra halvannet til tre år er det først og fremst balansen som trenes. Det skal mye øvelse til før barnet mestrer det å gå helt automatisk.


Men etter mange fall i begynnelsen, øker kroppsbeherskelsen, og barnet gleder seg over at det kan løpe, klatre, gå i trapper, danse og snurre rundt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg