torsdag 23. november 2017

Frosne plommer oppskrift

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Oppskrift på plommesyltetøy. Plommene kan du gjerne dele i to eller fire for å korte ned koketiden litt. Plommesteinene trenger du ikke fjerne ennå.


De fleste er vant til å spise plommen som den er, men man kan være så mye mer kreativ med plommene enn som så.

Plommer kan brukes til mye mer enn du tror! Mens eplet er frukthagens svar på den friske, naturlige jenta, er plommen den mørke i silkekjole i hjørnet. Victoriaplommen har hele aromastoffer.


Det merkes på kjøkkenet når dampen står av plommegrytene. Bare ventende på en god oppskrift for å få brukt dem? Her kommer løsningen!


Del plommene i to, fjern steinen og ha dem i en kasserolle sammen med sukker.

Så greier disse to ingrediensene, med hjelp av litt varme, å bli et supergodt syltetøy. Tenk om alt i livet kunne vært så enkelt! Jeg bruker halvparten så mye sukker som plommer. Hjemmelaget plommesyltetøy av selvplukkede, søte plommer er raskt å lage, smaker vidunderlig og lokker fram minner om sommer og høst langt inn i vinteren. Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre.


Det er en service til alle brukere som vil ha mer. Plomme kommer opprinnelig fra Vest-Asia, men dyrkes i dag over hele verden. Plomme er rund eller oval i formen og størrelsen kan variere fra sort til sort. De største kan bli på størrelse med et lite eple.


Er skinnet tykt og seigt bør det trekkes av. Ta opp og trekk av skinnet. Legg plommene i laken etter hvert som skinnet trekkes av (slik at de ikke blir mørke). Svært mange har de siste dagene lest NRK- oppskriften som kombinerer de to fruktene det er så mye av nå: bakte epler med plommer og svisker. Tirsdag hadde oppskriften over 20.


Gunda Djupvik kokar plommene saman med stjerneanis for ekstra smak.

Endelig en rynkekrem som virker. En herlig dessert av plommer som du har klar i kjøleskapet tilfelle uventede gjester kommer. Server vaniljeis eller vaniljekesam til sammen med mandler og f. Plommen , med sine vakre variasjoner i blått, gult og rødt skall, er en fryd for både øye og gane. Jeg plukket plommer for noen dager siden fra et plommetre som formelig dryppet med plommer.


I løpet av en halvtime hadde vi vel plukket kilo med plommer – det henger sikkert fortsatt kilo igjen på treet. Vask plommene fjern stilker og steiner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg