fredag 17. november 2017

Munnsår

Lei av lang kø på apoteket? Bestill apotekvarer fra Farmasiet. Fri frakt over 199kr. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett.

Rask leveranse og stort utvalg. Fritt levert til nærmeste Apotekpå time.

Finn Apotek På Nett. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Sterkt sollys kan også utløse munnsår , og en del kvinner får munnsår når de har menstruasjon.


Faguttrykket for forkjølelsessår er herpes labialis, det betyr leppeherpes, men munnherpes er også et uttrykk som brukes. Munnsår må ikke forveksles med after.

Noen får det igjen gang på gang, men andre kan oppleve å bare få det en gang. Her har det kommet inn et tips mot det. Les mer om munnsår.

Det faglige uttrykket for forkjølelsessår er herpes labialis, men kan også kalles herpes eller munnsår. Forkjølelsessår arter seg som blemmer som utvikler seg til sår på leppene og rundt munnen. Det finnes to typer herpes simplex-virus, type og type 2. Hva er årsakene til munnsår ? Som nå, midt i festivitas med julebord og selskapeligheter. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Kast kjerringrådene. Kunden som kommer til apoteket med tannkremrester på leppa og et rødt munnsår er ganske klassisk. Herpes i munnen kalles også herpes labialis, forkjølelsesår eller munnsår.


Dette er en svært vanlig infeksjon. Sårene kan også komme på huden opp mot nesen. De fleste får dem på leppene, ofte flere, vonde munnsår.


Sannsynligvis har du blitt smittet i barndommen, og du blir aldri kvitt viruset.

Kreft i spyttkjertlene, en sjelden kreftform, kan arte seg som et munnsår når svulsten bryter ut gjennom slimhinnen. Alle kan få munnsår , både barn, voksne og eldre. Kreftsvulsten kan ofte vokse raskt, og denne kreftformen er assosiert med smerter og affeksjon av nerver i området.


Andre sjeldne kreftformer, som føflekkreft i munnhulen og Kaposis sarkom, kan også arte seg som munnsår.

Herpes simplex virus (HSV) er et virus i familien herpesviridae. Som alle herpesvirus vil herpes simplex viruset etter førstegangsinfeksjon forbli latent i kroppen resten av livet og kan reaktiveres. Begge typer kan gi lesjoner rundt og i munnen og på genitalia.


HSV-er vanligst ved munnsår. Begynner du behandling tidlig kan de verste plagene unngås. Man kan også smittes direkte fra herpessår på kjønnsorganene ved munnsex. After, eller munnskol forveksles av og til med munnsår.


Som et middel mot munnsår kan man strø vanlig koksalt i såret. Indikasjoner KregraSymptomatisk behandling av prodrom og tidlige former av residiverende munnsår forårsaket av herpes simplex-virus. Behandling av tidlige tegn på munnsår forårsaket av herpes simplex-virus. Noen får du reseptfritt på apoteket, andre må du til lege for å få tak i. Behandlingen bør starte alt når du kjenner at det stikker i leppen og du aner at en infeksjon er underveis. Ikke del leppestift, lypsyl, glass eller bestikk med noen som har munnsår.


Hvis såret har oppstått som følge av virus, fins det reseptfrie legemidler som kan brukes til behandling av tidlige tegn på munnsår , forteller Saki. Disse kan gjøre at såret heler raskere, men for at de skal ha effekt er det avgjørende at de brukes svært tidlig - det vil si umiddelbart når du merker at såret er i ferd med å dannes. Hva gjør du hvis du får munnsår mens du er gravid?


Hvis du har sjekket munnen, leppene eller tungen under graviditeten og funnet et munnsår , finnes det noen ting du kan gjøre. For det første er det svært viktig at du har god munnhygiene. Det omfatter å børste tennene med en klinisk utprøvd tannkrem som Zendium minst to ganger om dagen. Man regner med at opp mot prosent av befolkningen har viruset i seg, men ikke alle får symptomer.


Den høye forekomsten skyldes at munnsår er svært smittsomt. Vanlig tilstand (livstidsprevalens ). Forekommer i alle aldersgrupper. Ufullstendig kjent etiologi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg