onsdag 29. november 2017

Halsbetennelse hvite prikker

Når det skjer, oppstår gjerne feber og sår hals. Det foreligger en halsbetennelse. Dersom legen konkluderer med at infeksjonen skyldes bakterier, vil det bli forordnet medikamentell behandling med antibiotika.


Halsen kan være rø eller det kan være hvite flekker bak i svelget. Småbarn har ofte vanskelig for å fortelle akkurat hvor de har vondt. Noen får hodepine eller feber.

Barn kan også føle seg dårlige og kaste opp. Mandlene har også vært litt større enn vanlig. Har aldri hatt halsbetennelse som jeg vet om. Vondt og hvite prikker på den ene mandelen.


Nå har jeg vært litt plaget av hoste og slim. Lurer på om det er noen som har rask løsning på å bli frisk? Har noen opplevd det samme? Kan dette være en slags infeksjon?

Hva kan man eventuellt gjøre for å få det til å gå bort`? Har ikke råd til å gå til lege. Er det noen som vet om dette kan gå over av seg selv ,eller må man ha penicillin? Nå har derimot feberen gått over, men halsen er fortsatt von og det er hvite prikker i halsen min. Det begynte med at det kom mest på brystet, så utover magen og nedover armene, og nå har jeg hvite prikker helt ned til hendene og begge beina.


Jeg er en gutt på år. Sykdommen kan skyldes virus eller bakterier. Les mer på apotek1. Hva er halsbetennelse med streptokokker? Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse.


Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i halsen. Dersom forkjølelsen kompliseres med en streptokokk-betennelse, vil du bli merkbart sykere med økende halssmerter og ubehag ved svelging. Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse. Hovne mandler, eventuelt med hvitt belegg eller hvite prikker.


Halsbetennelse er en sykdom som primært er lokalisert til mandlene og området rundt disse. Dersom infeksjonen skyldes bakterier, er det vanlig at mandlene også får et hvitt belegg eller hvite prikker (pusspropper). SVAR: Hei jente, du forteller at du har startet med antibiotika for halsbetennelse.


Du har kastet opp endel og hatt feber.

Ved bakterielle halsbetennelse kan det dannes hvitt belegg på mandlene i tillegg til røde slimhinner på mandlene og i bakre svelg generelt, men hvite belegg kan også vi mennesker ha uten at det er noen infeksjon tilstede. Hals hvite flekker - rsaker - Hjemmeside Forskning rsaker til hals hvite flekker - informasjon, inkludert symptomer, diagnose, behandling og rd fra medisinske spesialister. Selv om mandlene er en del av lymfesystemet og derfor har en nyttig funksjon i kroppen, kan de som er svært plaget ha nytte av å få dem operert bort. Da får man utslett med røde prikker på kroppen. Små hvite flekker på innsiden av kinnene, hals, tunge eller tannkjøtt.


Flekkene kan fjernes med spatel, og de kan blø. Dette er den vanligste typen trøske. Hvite flekker i huden… Har du noen gang hatt dem?


Det er vanlig at disse dukker i løpet av sommeren, spesielt etter soling. Hva forårsaker disse flekkene? De dukker opp noen ganger på ryggen og i ansiktet.


Den skyldes et virus som heter Epstein-Barr (forkortes EBV). Man forsøker å lindre de symptomene som følger med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg